Ştrandul Municipal vă aşteaptă cu… răcoare!


Strandul Municipal Caransebes

Strandul Municipal Caransebes

În prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale caransebeşene şi a câtorva tineri nerăbdători să stingă dogoarea de dimineaţă a soarelui, joi, 23 iulie, s-a deschis oficial Ştrandul Municipal din Teiuş. Pentru ca acest moment atât de aşteptat să aibă loc, angajaţii Primăriei au lucrat în ultimele săptămâni la repararea şi igienizarea totală a celor două bazine şi a grupurilor sanitare, precum şi la reabilitarea mobilierului şi a terenurilor de sport. Întârzierea cu care a avut loc deschiderea ştrandului – a spus viceprimarul Filip Strejariu – se datorează faptului că, deşi municipalitatea a organizat mai multe licitaţii, preţul de închiriere fiind unul modic, nu s-a reuşit predarea ştrandului unei firme care să-l amenajeze şi exploateze pe perioada estivală, astfel că administraţia locală a hotărât ca, în regie proprie, prin Serviciul Public de Întreţinere şi Reparaţii, şi Serviciul Public „Piaţa Gugulanilor”, să amenajeze şi să dea în folosinţă acest obiectiv.

Cele două servicii, cărora ţin să le mulţumesc pentru timpul-record în care au reuşit să amenajeze ştrandul, au achiziţionat şi 25 de şezlonguri şi de umbrele, care vor fi puse la dispoziţie celor care vor veni aici. Sunt convins că, în această perioadă, atât caransebeşenii, cât şi cetăţenii din jurul municipiului vor veni în număr mare să se recreeze şi să se simtă bine în acest loc”, a spus viceprimarul Filip Strejariu.

Lucrările de reabilitare a celor două piscine au însemnat refacerea pereţilor şi aplicarea unei vopsele speciale, în cantitate mare, deoarece – ne-a declarat Gheorghe Ştefan, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reparaţii – bazinul mare al ştrandului din Caransebeş are dimensiuni olimpice, de 50/25 metri. „Pentru că ştrandul nu a mai funcţionat în ultimii trei ani, am executat şi operaţiuni de cosit şi văruit, inclusiv băncile au fost revopsite, grupurile sanitare şi întreaga instalaţie electrică au fost refăcute, iar culorile sunt plăcute, noi încercând să realizăm o cromatică potrivită sezonului estival”, a spus Gheorghe Ştefan.

Pentru a respecta Ordinul Ministrului Nr. 119/2014, apa din cele două bazine va avea o calitate ridicată. În fiecare zi se vor lua probe de apă din cele două piscine, ce vor fi duse la un laborator specializat. De asemenea, aici va exista în permanenţă un salvamar. În acelaşi timp, îi rog, pe această cale, pe toţi părinţii care îşi însoţesc copiii la ştrand să nu-i lase nesupravegheaţi în zona bazinului mare, unde adâncimea apei este de 2,24 metri”, a declarat Luminiţa Verdeş, şeful Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”.

În incinta ştrandului, care va fi deschis zilnic, între orele 10 şi 22, există şi o terasă pentru cei care doresc să consume un suc ori o bere rece, sau produse de alimentaţie. Închirierea unui şezlong sau a unei umbrele costă 5 lei, iar datorită faptului că lucrările au fost executate în regie proprie, cheltuielile fiind astfel relativ reduse, administraţia locală a stabilit preţuri modice şi pentru biletul de intrare, care este de 4 lei pentru adulţi şi de 2 lei pentru copii.

Mădălina DOMAN