Isuzu, Iveco sau Mercedes, la Caransebeș?


În şedinţa extraordinară din 16 iunie, consilierii locali caransebeşeni au aprobat cu unanimitate de voturi noul Caiet de sarcini pentru achiziţionarea unui număr de patru autobuze şi două microbuze care să efectueze transportul în comun în municipiu. Decizia a fost luată datorită faptului că, până în acel moment, administrația locală organizase nu mai puțin de patru licitaţii la care nu s-a prezentat niciun ofertant, astfel că s-a reconsiderat calibrarea bugetului pentru potenţialii ofertanţi, cu atât mai mult cu cât, începând cu data de 1 ianuarie 2015, este obligatoriu ca autorităţile publice care achiziţionează mijloace de transport şi desfăşoară aceste activităţi să asigure un serviciu de calitate şi să protejeze mediul, sens în care condiţiile Comunităţii Europene şi legislaţia naţională prevăd ca autobuzele să fie dotate cu euro 6.

Hotărârea municipalității, de a aloca peste 4 milioane de lei cumpărării acestor mijloace de transport în comun, a dat roade, fiindcă în momentul de față cinci firme, printre care Isuzu, Iveco și Mercedes, au depus oferte pentru cele patru autobuze și două microbuze pe care Transal Urbis intenționează să le achiziționeze.

Noile mijloace de transport în comun ar urma să acopere trei trasee din municipiu, respectiv spre zona cartierelor Intrare Nord, Balta Sărată şi Gară – Şesu Roşu – Valea Cenchii. În același timp, administrația locală va realiza și 15 noi stații de autobuz, ce vor asigura siguranța și confortul cetățenilor care așteaptă mijloacele de transport în comun.

Sonia BERGER