Ion Bica: „La Lupac, mergem la victorie!”Viitorul Caransebes – CSO Anina 8-0 (4-0)
În etapa cu numărul 19 a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a jucat vineri, 19 aprilie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, cu CSO Anina, partidă în care în lotul gugulan au reapărut Mariţescu şi Neagu, doi dintre jucătorii care părăsiseră echipa la începutul acestui campionat.
Gazdele au deschis scorul la chiar primul atac, în urma unei faze în care Boieriu l-a angajat perfect pe Nicola, care a intrat în careu, l-a driblat pe portarul Popescu şi a înscris în poarta goală. Acelaşi Nicola a fost şi autorul celui de al doilea gol, înscris în minutul 10, atunci când a primit pe partea stângă de la Negoescu, a pătruns în careu şi a şutat necruţător, de la 14 metri, la colţul lung.
A urmat apoi o serie incredibilă de ratări ale echipei gazdă, prima dintre acestea consemnându-se în minutul 23, când Jula a centrat de pe stânga în faţa porţii, însă Boieriu, la 5 metri, nu a reuşit să ajungă la minge. Două minute mai târziu, Neagu l-a găsit excelent în careu pe Negoescu, însă voleul acestuia, ca la carte, de la 10 metri, a fost respins de Popescu cu o paradă spectaculoasă, în corner. După numai un minut, Negoescu, aflat pe dreapta, i-a trimis perfect lui Neagu, care, de la numai 8 metri, a şutat puternic, însă l-a luat la ţintă pe Popescu.
Singura fază mai periculoasă a oaspeţilor s-a petrecut în minutul 35, când Dogariu a trimis o centrare înşelătoare de pe dreapta, însă mingea a trecut la câţiva centimetri de transversala porţii apărate de Birăescu.
Negoescu putea să-şi treacă numele pe lista marcatorilor în minutul 37, atunci când Nicola, care a recuperat o minge pe aripa stângă, i-a pasat în poziţie excelentă, însă şutul atacantului caransebeşean, din interiorul careului, a fost prins în doi timpi de portarul oaspeţilor. Popescu s-a mai remarcat şi un minut mai târziu, când Megheleş, aflat pe aripa stângă, a trimis o centrare pe jos, în faţa porţii, Nicola a trecut pe lângă minge la 6 metri, balonul a ajuns la Negoescu, şutul puternic al acestuia fiind respins in extremis de goal-keeper-ul Aninei.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 44, când Fule a făcut un henţ în interiorul careului încercând să-l blocheze pe Negoescu, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Megheleş, care a trimis în dreapta lui Popescu.
Scorul pauzei a fost stabilit în ultimul minut al primei reprize, de Neagu, care, după ce a primit de la Boieriu, la 5 metri, l-a executat cu sânge rece pe Popescu.
Repriza a doua a fost urmărită şi de primarul Felix Borcean, care şi-a ţinut promisiunea de a veni, în măsura posibilităţilor, la fiecare meci pe care echipa gugulană îl joacă pe teren propriu. Băieţii antrenaţi de Ion Bica au început în forţă şi partea secundă, în minutul 46, Nicola, aflat pe aripa stângă, pasându-i lui Negoescu, şutul acestuia, de la doar 12 metri, fiind respins cu o intervenţie spectaculoasă, în corner, de Popescu.
Cea mai frumoasă fază a meciului a fost cea din minutul 51, în care Negoescu a combinat cu Nicola de câteva ori dintr-o atingere, acesta din urmă l-a angajat spectaculos în careu pe Neagu, care, de la 10 metri, l-a executat pe Popescu cu un şut plasat.
La acest scor, la fel ca şi în prima repriză, gazdele şi-au permis să rateze, astfel că în minutul 55, după o cursă frumoasă făcută pe partea stângă, Nicola a centrat pe jos, iar Megheleş, de la doar 6 metri şi singur cu Popescu, a trimis cu latul peste poartă.
Gugulanii au jucat şi în continuare la fel de combinativ şi spectaculos, iar în minutul 60, Nicola a bătut un corner de pe partea stângă, scurt, până la Neagu, acesta a făcut câţiva paşi şi a şutat prin surprindere la colţul scurt, însă balonul a întâlnit bara porţii adverse.
În minutul 68 s-a făcut 6-0, în urma unei faze în care Enache a avansat spre poarta adversă, l-a driblat la marginea careului pe Popescu, ieşit în întâmpinare, şi a centrat perfect de pe dreapta, iar Negoescu, de la 10 metri, a trimis cu capul în poarta goală.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 76, în urma unei pătrunderi frontale a lui Neagu, care, deşi talonat de Pruteanu, a intrat în careu şi a şutat puternic, în colţul din dreapta portarului.
Scorul final a fost stabilit în minutul 88, când Enache l-a angajat în adâncime de Nicola, tânărul portar Ştefoni a ieşit, iar atacantul gazdelor l-a învins cu un lob de la 16 metri.
„O victorie frumoasă, cu o echipă foarte mult schimbată a Aninei, o echipă tânără… Muncim în continuare, suntem şi noi o echipă foarte tânără, dar, încet, încet, căpătăm experienţă, şi sperăm să ne îndeplinim obiectivele, care sunt câştigarea campionatului, promovarea, dar şi Cupa României… Mariţescu şi Neagu au revenit în lot şi sperăm să ne ajute în ceea ce ne-am propus. Sunt jucători cu foarte mare experienţă şi dorim ca ei să întregească această echipă tânără şi mai puţin experimentată. În ceea ce priveşte meciul cu Lupacul, din etapa viitoare, mergem acolo încrezători şi, după o perioadă lungă de rezultate negative, să câştigăm. Mergem la Lupac la victorie”, a declarat antrenorul Caransebeşului, Ion Bica.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, C. Arnăut (min. 58, A. Cut), M. Mariţescu, D. Mărgan (66, D. Enache), A. Megheleş, R. Stanislav, N. Jula (46, N. Stanca), F. Boieriu-Ujica (58, C. Govoşdeanu), Al. Nicola, C. Negoescu, A. Neagu; rezerve: I. Ruicu-Kozma, I. Drăgoi, C. Nicoară. Antrenor, Ion Bica.
CSO Anina: D. Popescu (86, I. Ştefoni), M. Dogariu, L. Fule, B. Românu (58, R. Lupu), L. Virag, A. Savici, D. Amariei, A. Pruteanu, R. Pop (44, R. Roşu), M. Cîrpaciu (46, D. Gherman), L. Szavuly; rezervă, S. Jurchescu. Antrenor, Rafael Lupu.
A arbitrat la centru Răzvan Toader (Oţelu Roşu), asistat la cele două linii de Cristian Buzzi (Oţelu Roşu) şi Petru Agasin Hamza (Cruşovăţ).
Observatori: Marian Vărzan şi Valentin Vărzan, ambii din Oţelu Roşu.
Sorin ROGOZ