Get Adobe Flash player

A plouat cu goluri pe caniculă, în Teiuş

Vizualizari: 332

Viitorul 1913 Caransebeş – CSO Anina 10-0 (4-0)

În cadrul etapei cu numărul 21 a Ligii a IV-a la fotbal, Viitorul Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 5 mai, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe CSO Anina, o echipă extrem de tânără şi cu un nou antrenor pe banca tehnică. Din păcate pentru ei, juniorii din oraşul minier nu au putut face faţă nici mult mai experimentaţilor lor adversari, şi se pare că nici căldurii sufocante înregistrate la ora desfăşurării meciului, dar, cu siguranţă, au dat în teren tot ce au avut ei mai bun.

Prima ocazie s-a petrecut în minutul 3, atunci când Negrei l-a angajat în careu pe Bloju, acesta, în poziţie iminentă de gol, fiind deposedat în ultimă instanţă de Curcudel, care a trimis în corner. În minutul 9, Popa l-a faultat pe Avramovici la 25 de metri, lovitura liberă executată de Covăsală, plasat, lângă bara dreaptă a porţii oaspeţilor, fiind reţinută de Pruteanu.

Scorul a fost deschis în minutul 15, în urma unei faze de atac prelungite a celor de la Caransebeş, în cele din urmă mingea ajungând la Neagu, care, de la 22 de metri, a şutat plasat, balonul lovind bara porţii apărate de Pruteanu şi intrând în plasă.

În minutul următor, Nicola a luat o acţiune pe cont propriu pe aripa stângă, a depăşit toată apărarea celor de la Anina şi a centrat pe jos, în careu, iar Imbre a pus latul la 8 metri, trimiţând în poartă.

În minutul 23, acelaşi Imbre a scăpat central spre poarta oaspeţilor, s-a deplasat spre dreapta, a simulat că-i pasează lui Neagu, aflat pe partea opusă, Pruteanu a plecat pe fentă, iar mijlocaşul gugulan a începlinit o formalitate, trimiţând de la 10 metri în plasă.

În minutul 37, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, în urma unui fault al lui Covăsală asupra lui Crăciun, execuţia plasată a lui Curcudel fiind parată de Socaci, care s-a întins la rădăcina barei.

Un minut mai târziu, Nicola a scos şi el o lovitură liberă la 30 de metri, central, şutul lui Neagu trecând razant cu transversala porţii aninene.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 42, când Imbre a insistat la o minge pe partea dreaptă, a recuperat şi a centrat pe jos în careu, iar Nicola a reluat de la 14 metri, plasat, în poarta lui Pruteanu.

În chiar primul minut al părţii secunde, nou-intratul Ciucur putea să-şi treacă şi el numele pe lista marcatorilor, după o pasă excelentă primită de la Neagu, însă lobul său, din marginea careului, a trecut peste poarta oaspeţilor.

În minutul 52 s-a înscris cel mai frumos gol al partidei, în urma unei faze create de Ciucur pe partea dreaptă. După ce s-a debarasat de Bălan, acesta a centrat, iar Nicola, aflat la 10 metri, a reluat puternic, printr-o foarfecă laterală, făcând inutilă intervenţia lui Pruteanu.

Două minute mai târziu, Nicoară a şutat din unghi, de pe partea stângă, Pruteanu a respins, mingea a ajuns pe aripa dreaptă, de unde Neagu a centrat pe jos, iar Ciucur a trimis cu latul, de la 4 metri, la colţul scurt, în plasă.

În minutul 57, Negrei a driblat în cascadă la 20 de metri, i-a pasat pe dreapta lui Neagu, care a intrat în careu, l-a depăşit pe Pruteanu şi, rămas cu poarta goală în faţă, a înscris pentru 7-0.

Peste două minute, Ciucur a purtat o acţiune în viteză pe dreapta, l-a văzut puţin ieşit pe goal-keeper-ul oaspete şi a încercat un nou lob, însă Pruteanu s-a repliat şi a reuşit să respingă spectaculos în corner.

În minutul 60, Curcudel l-a faultat pe Negrei în suprafaţa de pedeapsă, penalty-ul fiind transformat cu siguranţă de Neagu, care a trimis în vinclul stâng al porţii apărate de Pruteanu.

Acelaşi Neagu a mai trecut o dată pe lângă gol în minutul 64, când a reluat în transversală, de la 8 metri, mingea venită de pe dreapta, de la Imbre.

Portarul oaspete şi-a mai făcut o dată datoria în minutul 72, când a scos de sub bară şutul trimis din lovitură liberă de la 20 de metri, de Negrei.

A fost 9-0 în minutul 80, atunci când Avramovici a centrat înşelător de pe stânga, iar Valuşescu, nemarcat în centrul careului advers, a reluat cu latul, de la 8 metri, pe lângă Pruteanu.

Scorul final a fost stabilit în minutul 82, de Neagu, care, aflat la 30 de metri şi văzând că nu-l atacă nimeni, a şutat pe jos, plasat, lângă bara dreaptă a porţii oaspeţilor, eforturile lui Pruteanu de a ajunge la minge dovedindu-se zadarnice.

Viitorul Caransebeş: D. Socaci (min. 46, C. Birăescu), R. Covăsală, B. Gulea, G. Negrei, Gh. Valuşescu, O. Bălan (46, Al. Ciucur), C. Bloju, N. Imbre, Al. Nicola (53, C. Nicoară), A. Neagu, Al. Avramovici. Antrenor, Ion Bica.

CSO Anina: A. Pruteanu, M. Curcudel, L. Popa, Al. Titi, A. Savici, S. Dragomir, N. Olaru, E. Bălan, M. Crăciun, M. Sabo, Al. Tigan (73, A. Lupaşcu); rezerve: G. Sârghe, C. Bouda. Antrenor, Ioan Badea.

A arbitrat la centru Cristian Chitucea, asistat la cele două linii de Ioan Humiţa şi Leonard Stoian.

Observator: Petru Herghelegiu.

Sorin ROGOZ

Traducere