Oţelu Roşu a câştigat duelul capitalelor de Văi


Metalul Oţelu Roşu – FC Caransebeş II 2-1 (1-0)

Foarte multă lume care, probabil, a profitat şi de vremea extrem de frumoasă a umplut sâmbătă, 29 septembrie, tribunele Stadionului „Vichente Birău”, care a găzduit întâlnirea din etapa a VII-a a Ligii a IV-a, între oraşele capitală ale celor două Văi – a Bistrei şi a Timişului. Partida se anunţa, din start, una a orgoliilor, dar şi a fair-play-ului, având în vedere că echipele nu sunt doar adversare, ci şi vecine şi, într-un fel, prietene.

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu o uşoară dominare de partea gazdelor, care, cel puţin în primul sfert de oră, nu s-a concretizat prin nicio ocazie clară la poarta lui D. Socaci. Abia în minutul 15, băieţii lui Aurică Panescu au fost la un pas de a deschide scorul, la o fază în care Ispas l-a driblat, pe stânga, pe Albert, a centrat pe jos, la 11 metri, însă Slătaru a luftat exact de la punctul cu var.

Cinci minute mai târziu, Albert l-a faultat, tot pe partea stângă, pe acelaşi Ispas, lovitura liberă de la 22 de metri executată de Neagu, la colţul lung, direct pe poartă, trecând razant cu vinclul porţii apărate de D. Socaci. În minutul 21, Ispas a primit în centrul careului caransebeşean, i-a pasat lateral lui Slătaru, însă şutul acestuia, de la doar 10 metri, a trecut peste poartă.

Odată cu trecerea timpului, tinerii componenţi ai echipei oaspete au echiibrat jocul, însă lupta s-a dus mai mult la centrul terenului, fazele de poartă fiind rare, şi asta şi datorită celor două linii de fund, care şi-au făcut datoria.

În minutul 30, Fiat, de la oaspeţi, a văzut cartonaşul galben, arătat de „centralul” Adrian Enăşescu pentru proteste repetate la deciziile sale. La faza imediat următoare, Păuna a pătruns, pe partea dreaptă, în careul caransebeşean, Covăsală nu a mai avut ce face pentru a-l împiedica, decât să îl împingă din spate, Enăşescu arătând fără ezitare punctul cu var şi „galben” pentru Robert Covăsală. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranţă de Neagu, care a tras în dreapta lui Dani Socaci.

În minutul 40, Slătaru a bătut un corner de pe partea stângă, mingea a ajuns în centrul careului caransebeşean, reluarea cu capul a lui Păuna, de la 10 metri, fiind scoasă de sub bară de D. Socaci. Ultima fază importantă a primei reprize s-a petrecut în minutul 41, când Slătaru a pătruns în careul oaspeţilor, a tras bine, însă D. Socaci, aflat la post, a respins în corner.

Partea a doua a jocului a debutat în aceeaşi notă de uşoară dominare a gazdelor, însă trebuie spus că, în minutul 51, Vătafu s-a accidentat, fiind înlocuit cu Costescu, iar a doua schimbare la oaspeţi a avut loc două minute mai târziu, Marius Dulca înlocuindu-l pe Dragu cu Ţuţul. Abia intrat în teren, tânărul caransebeşean a fost angajat în adâncime de Frenţ, însă portarul gazdelor, Grecu, a fost mai bine plasat şi a reţinut din faţa atacantului oaspete.

Tot o incursiune a lui Ţuţul l-a făcut pe Adrian Enăşescu să-i arate cartonaşul galben lui Panţâr, după ce acesta l-a faultat pe atacantul caransebeşean. Şi, tot de la gazde, a mai fost avertizat Arnăut, pentru un fault comis în minutul 70 asupra lui Fiat.

Cu timpul, jocul s-a mutat la mijlocul terenului, cu o uşoară dominare a oaspeţilor, de această dată, situaţie în care, în minutul 72, Frenţ a prin un şut bun, de la 20 de metri, însă a ratat ţinta cu câţiva centimetri. În replică, gazdele au avut o fază frumoasă şi cursivă în minutul 77, atunci când Nedelcea i-a dat o pasă excelentă, printre fundaşii caransebeşeni, lui Neagu, şutul acestuia, de la 16 metri, la colţul lung, ştergând bara din dreapta a porţii apărate de D. Socaci.

În minutul următor, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, mingea a fost repusă în joc repede de Păuna, care l-a văzut bine în careul caransebeşean pe Neagu, al cărui şut de la 14 metri, tot la colţul lung, l-a învins de această dată pe D. Socaci, care s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă.

Gazdele puteau să-şi mărească avantajul în minutul 84, când Pădeanu a prelungit cu capul, pe spate, la Neagu, acesta a intrat în careul caransebeşean, l-a driblat pe D. Socaci, ieşit în întâmpinare, însă şutul său, din unghi, s-a dus pe lângă poarta oaspeţilor.

În ultimele minute ale meciului, caransebeşenii au alergat să înscrie măcar golul de onoare, punând stăpânire pe mijlocul terenului. În minutul 87, Arnăut a greşit o minge la 25 de metri, Ţuţul a fost pe fază, l-a driblat pe fundaşul gazdelor şi, intrat în careu, l-a executat pe Grecu cu un şut de la 12 metri, fără speranţă pentru goal-keeper-ul „Metalului”.

Până la final, oaspeţii au căutat egalarea, au alergat mult, au combinat bine, însă şi băieţii lui Aurică Panescu s-au apărat exact şi au închis culoarele spre poarta lui Grecu. Să mai spunem că, înainte de a fi înlocuit cu Velea, Neagu a văzut şi el cartonaşul galben pentru atac periculos.

Metalul Oţelu Roşu: Grecu, Panţâr (min. 75, Nedelcea), Arnăut, Aiojoaiei, Veche, Moldovan, D. Bona, Slătaru (82, Buru), Ispas, Păuna (82, Pădeanu), Neagu (89, Velea); rezerve: Băluţă, Adrian. Antrenor, Aurică Panescu.

FC Caransebeş: D. Socaci, Albert (42, Gulea), Vătafu (51, Costescu), N. Bona, Covăsală, Ivanici, Dragu (53, Ţuţul), Mariţescu, Fiat, Simescu (67, Velescu), Frenţ; rezerve: Aurariu, Becheanu, P. Socaci. Antrenor, Marius Dulca.

A arbitrat la centru Adrian Enăşescu, asistat la cele două linii de Silviu Haramuz şi Cosmin Paraschivescu, toţi din Reşiţa.

Observatori: Dorian Micloşină şi Constantin Drăgan, din Reşiţa.

Liga a III-a, Seria a IV-a

Rezultatele etapei a V-a, de vineri, 28 septembrie: A.F.C.M. Reşiţa – Minerul Motru 2-2; C.S.M. Lugoj – Muncitorul Reşiţa 3-0; Minerul Mătăsari – Millenium Giarmata 0-1; Jiul Rovinari – Pandurii II Tg. Jiu 1-1; Flacăra Făget – C.S. Vladimirescu 1-0. Echipele F.C. Caransebeş şi Apă Craiova au stat.

Etapa a VI-a, vineri, 5, şi sâmbătă, 6 octombrie, ora 15: F.C. Caransebeş – Jiul Rovinari (se dispută sâmbătă); Muncitorul Reşiţa – Flacăra Făget; Millenium Giarmata – A.F.C.M. Reşiţa; Pandurii II Tg. Jiu – Apă Craiova; Minerul Motru – C.S.M. Lugoj. Echipele Minerul Mătăsari şi C.S. Vladimirescu vor sta.

Rezultatele etapei a VI-a, din Liga a V-a, Zona Caransebeş, disputată în 30 septembrie: Vulturii ObrejaVulturii Prisaca 5-3; Victoria VârciorovaSperanţa Vârciorova 1-2; A.S. BucoşniţaHidrocon Marga 1-3; Unirea VoislovaCFR Era Caransebeş 2-4; As TeregovaRapid Buchin 3-2; FC Caransebeş III – Agmonia Zăvoi 3-3; Marmura Rusca MontanăTimişul Slatina Timiş 3-2; Ad Mediam Mehadia a stat..

Etapa a VII-a, 7 octombrie: Vulturii PrisacaVictoria Vârciorova; Ad Mediam MehadiaA.S. Bucoşniţa; Hidrocon MargaUnirea Voislova; CFR Era CaransebeşAs Teregova; Timişul Slatina Timiş – FC Caransebeş III; Agmonia ZăvoiVulturii Obreja; Rapid BuchinMarmura Rusca Montană; Speranţa Vârciorova va sta.

În clasament conduce echipa CFR Era Caransebeş, cu 15 puncte, urmată de Hidrocon Marga – 13 puncte şi Agmonia Zăvoi, tot cu 13 puncte.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ