Un pas spre o Casă de pensii la Caransebeş 1


Aşa cum am mai scris în nenumărate rânduri, senatorul liberal Marcel Vela a cerut de mai multe ori Ministerului Muncii și Justiției Sociale reînființarea unui Punct de lucru al Casei Județene de Pensii Caraș-Severin la Caransebeș, care să vină în sprijinul miilor de pensionari din municipiu și zonele învecinate, de pe văile Timișului, Bistrei, Sebeșului și Cernei, nevoiți să facă drumuri lungi și costisitoare până la Reșița. 

Demersurile în acest sens au început în 2015, când consilierii locali fuseseră de acord cu solicitarea Casei Judeţene de Pensii, oferind două variante – fie în incinta Primăriei, fie într-un imobil situat pe Strada Vasile Alecsandri, din centrul municipiului. După atâţia ani de tăcere, se pare că instituţia judeţeană vrea să rezolve problema, solicitând recent municipalității caransebeșene sprijin pentru identificarea unui spațiu corespunzător, la început doar pentru organizarea de audiențe cu pensionarii, cei de la Casa de pensii sugerând chiar spațiul situat pe Str. Vasile Alecsandri, nr. 12.

 „Județul Caraș-Severin s-a format în 1968, din două județe, și are una din cele mai mari întinderi din țară. Dacă punem la socoteală și infrastructura de transport foarte deficitară, este aproape imposibil ca un bătrân bolnav sau cu handicap să poată străbate distanțe așa mari pentru a-și depune un dosar de pensionare. Este un pas mic, dar care trebuie continuat și în Almăj, Moldova Nouă sau Oravița, inclusiv cu oficii de procesare a dosarelor de pensionare. Voi reveni cu solicitări și pentru celelalte zone din județ și sper să găsesc aceeași înțelegere”, a declarat Marcel Vela.

Sonia BERGER


Un gând despre “Un pas spre o Casă de pensii la Caransebeş

Comentariile sunt închise.