Interzis cardiacilor! 1


FC Caransebeş – Millenium Giarmata 3-2 (2-0)

Vineri, 6 septembrie, s-a confirmat, dacă mai era nevoie, că FC Caransebeş are unul dintre cele mai grele starturi de campionat din ultimii ani, şi asta pentru că, în etapa a doua a Ligii a III-a, a avut un meci extrem de dificil, pe teren propriu, cu Millenium Giarmata. Ambele formaţii veneau după victorii în runda precedentă, gugulanii – după un 1-0 foarte important obţinut în deplasare, la Hunedoara, oaspeţii câştigând acasă, scor 3-1, în faţa reşiţenilor.

Aşa cum era de aşteptat, primele minute au fost echilibrate, timişenii făcând un presing extrem de agresiv, astfel că gazdelor le-a fost greu să aducă balonul în jumătatea adversă. Chiar şi golul din minutul 14 a venit pe o fază rapidă, ca un contraatac, pornită de pe dreapta, de la Şandru, care a centrat pe jos, la colţul scurt, Steop deviind balonul, din 8 metri, pe lângă Gârlea.

După doar 7 minute, caransebeşenii au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea dreaptă, de la 25 de metri, pe care a executat-o Zele, goal-keeper-ul timişean a respins greşit, până la Negoescu, care, de la 4 metri, a trimis mingea în poartă, mărind avantajul gugulanilor pe tabela de marcaj.

Peste alte două minute, Şandru, care a hărţuit în permanenţă apărarea oaspeţilor, a intrat în careu şi, deşi talonat de Buliga, a şutat din întoarcere, însă mingea s-a dus la o palmă peste transversală. Gazdele au mai avut o ocazie de a înscrie, în minutul 25, după un corner de pe dreapta bătut de Zele, fundaşii timişeni s-au bâlbâit şi au respins până la Artean, care, de la 8 metri, a trimis puţin pe lângă bara din stânga a porţii lui Gârlea.

Cea mai bună fază de poartă a oaspeţilor s-a consumat în minutul 37, când Dancia a prins un şut excepţional de la 25 de metri, reflexul lui Cioloca fiind la fel de spectaculos, portarul caransebeşean reuşind să respingă în ultimul moment, cu piciorul, o minge pe care scria „gol”.

Oaspeţii au ieşit mult mai determinaţi de la vestiare, jocul lor fiind mult mai legat şi mai cursiv decât cel practicat în prima parte a meciului. Acesta s-a văzut în minutul 55, când, după un atac prelungit, Goşa a comis un fault la 18 metri, lovitura liberă executată pe jos, de Leucă, păcălindu-l pe portarul caransebeşean, mascat de zid, astfel că scorul a devenit 2-1.

Timişenii nu au slăbit ritmul, căutând în continuare golul egalizator, iar acesta nu s-a lăsat prea mult aşteptat. În minutul 62, Dubei l-a faultat la 25 de metri pe Ajebetini, lovitura liberă a fost executată de acelaşi Leucă, mingea a fost respinsă de apărarea caransebeşeană, însă Dancia a tras perfect de la 20 de metri, lângă bara din stânga a porţii apărate de Cioloca, făcând inutil plonjonul goal-keeper-ului gugulan.

Încurajaţi de cele două reuşite, oaspeţii au forţat marcarea golului care să le aducă toate cele 3 puncte, iar în minutul 71, la o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-dreapta, executată periculos în careul caransebeşean de Leucă, Ajebetini a trimis cu capul peste transversală. În minutul următor, Călin a luat o fază pe cont propriu, fundaşii gugulani s-au ferit parcă să-l atace decisiv ca să nu-l faulteze, jucătorul oaspete a intrat în careu şi a tras pe jos, însă Cioloca a reuşit să reţină.

Ultimele zece minute au aparţinut gazdelor, care, în căutarea golului victoriei, au luat cu asalt poarta timişeană. În minutul 80, Negoescu a fost faultat la 17 metri, lovitura liberă executată de Artean trecând peste poarta lui Nariţa. Peste 3 minute, Negoescu a prins un şut bun de la 20 de metri, însă portarul timişean a reuşit să respingă. În ultimul minut regulamentar al jocului, caransebeşenii au fost din nou la un pas de a înscrie, după o lovitură liberă de la 35 de metri executată de Şandru, Dubei a deviat cu capul în bară, mingea a revenit la Goşa, care, tot cu capul, a trimis-o în braţele lui Nariţa.

Şi când toată lumea aştepta fluierul de final al lui Florin Ardelean, Gheju a pătruns frontal în careul timişean, fiind busculat de Oneţ, „centralul” întâlnirii arătând punctul cu var. Penalty-ul a fost executat de acelaşi Gheju, care a trimis în stânga lui Nariţa, aducând gugulanilor 3 puncte extrem de muncite. Era minutul 90+3…

„Un joc pe care ni l-am făcut greu datorită nouă, nu adversarului. A fost o primă repriză pe care am controlat-o în totalitate şi am avut un 2-0 prea liniştitor se pare, şi o repriză secundă pe care, în loc să o controlăm, am cedat-o, fără explicaţii pentru mine, cel puţin până acum. E bine că putem corecta greşelile pe fondul unei victorii, dar n-aveam voie să cedăm cu atâta uşurinţă o repriză pe care o puteam controla autoritar, fără să fim puşi în dificultate de adversari. Una peste alta, e o victorie meritată, cu una dintre echipele care, din câte ştiu eu, ţintescsă fie printre primele şase din serie. Sper că punctele obţinute cu Hunedoara şi Giarmata să ne dea încredere şi să ne aducă liniştea necesară pentru a putea creşte ca şi calitate a jocului. Nu-mi doresc ca rezultatele s-o ia înaintea calităţii jocului. Vreau să obţinem rezultate în urma unui joc care să aibă consistenţă. Referitor la meciul din etapa viitoare, cu Pandurii II Tg. Jiu, pot să spun doar că aceasta este o echipă greu de apreciat înaintea meciului, care îşi va schimba componenţa faţă de meciurile din deplasare, randamentul de acasă fiind net superior celui de afară, şi, în plus, au mulţi jucători de la prima echipă. Am însă încredere în calitatea grupului şi putem progresa, iar timpul, în continuare, va lucra în favoarea noastră”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean, Alin Artimon.

FC Caransebeş: Cioloca, Artean, Goşa, Negoescu, Suru (min 76, Fuchs), Zele, Şandru, Steop (74, Gheju), Firan (83, R. Artimon), Dubei, Feneş (56, Constantinescu); rezerve: Laurenţiu, Bona, Dragu. Antrenor, Alin Artimon.

Rezultatele etapei a II-a, de vineri, 6 septembrie: AFCM Reşiţa (Gloria) – Pandurii Tg. Jiu II 1-0; FC Caransebeş – Millenium Giarmata 3-2; Muncitorul Reşiţa –Ştiinţa Turceni 4-1; Vulturii Lugoj – Mama Mia Becicherecu Mic 0-0; Jiul Rovinari – F.C. Avrig 4-1; Echipa FC Hunedoara a stat.

Etapa viitoare, a III-a, vineri, 13 septembrie, ora 17: AFCM Reşiţa (Gloria) – Muncitorul Reşiţa; Pandurii Tg. Jiu II – FC Caransebeş; FC Hunedoara – Vulturii Lugoj; Mama Mia Becicherecu Mic – Jiul Rovinari; FC Avrig – Ştiinţa Turceni; Millenium Giarmata va sta.

În clasament conduce FC Caransebeş, cu 6 puncte, urmat de Muncitorul Reşiţa, Jiul Rovinari şi Vulturii Lugoj, toate cu 4 puncte.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ


Un gând despre “Interzis cardiacilor!

  • Petru Fuchs

    Multumesc pentru corectarea erorilor facute de delegatul echipei din Giarmata

Comentariile sunt închise.