Iancu Simion-Simi ţinteşte două primării!


Săptămâna trecută, la Curtea de Apel Timişoara s-a judecat un nou termen din apelul dosarului „Lotul APIA”, în care Romică Anculia, fostul şef al APIA Caraş-Severin, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, fostul primar de Socol, Valentin Ghiţă, la 6 ani de închisoare, Iancu Simion-Simi, fostul edil al oraşului Oţelu Roşu, la 4 ani de închisoare, toţi cu executare, iar omul de afaceri Tudor Jurj, la un an de închisoare cu suspendare. Foştii primari din Oţelu Roşu şi din comuna Socol au fost găsiţi vinovaţi de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Fostul primar de Oţelu Roşu, Iancu Simion-Simi, într-o stare vizibilă de enervare – conform redactorilor de la „Pressalert” –, a susţinut în faţa judecătorilor că a lucrat 22 de ani în administraţia publică şi că, pentru a nu pierde banii pentru pajişti, a apelat la fostul şef al APIA, Romică Anculia, pentru a-l pune în legătură cu o firmă specializată. „Nu am avut nicio înţelegere cu acesta. Nu am cerut şi nu mă aşteptam să primesc nimic. I-am dat banii de avans pentru lucrări şi avea obligaţia morală să facă lucrările. Am fost arestat pe nedrept şi cineva trebuie să plătească pentru prejudiciile aduse”.  Fostul edil-şef al capitalei Văii Bistrei a mai spus că nu avea nicio relaţie cu omul de afaceri Tudor Jurj, chiar dacă înregistrările telefonice şi un SMS contraziceau această afirmaţie.

În ceea ce priveşte operaţiunile efectuate cu prilejul încheierii contractelor cu firmele lui Tudor Jurj, fostul primar al comunei Socol, Valentin Ghiţă, a declarat: „Am împărţit lucrările în contracte sub 15.000 de euro tocmai ca să facem rapid lucrările, altfel, pe SEAP, procedura putea să dureze şi un an. Nu sunt vinovat de nimic din ce mă acuză DNA. Este adevărat că au existat modificări ale datelor încheierii contractelor. Acest lucru este posibil dacă ambele părţi sunt de acord”. Conform redactorilor de la „Pressalert”, Valentin Ghiţă a respins acuzaţiile de luare de mită, declarând că se consideră nevinovat.

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale lui Iancu Simion-Simi, acesta a declarat că prioritar pentru el este să termine acest caz în care este implicat, după care intenţionează să candideze, la viitoarele alegeri, pentru fotoliul de primar, tot la Oţelu Roşu, sau la Reşiţa. După ce totul se va termina, a spus Iancu Simion-Simi, va renunţa la PP-DD şi va reintra în PDL, ţintind chiar preşedinţia acestei formaţiuni politice, după ce a fost exclus din rândurile ei.

Bogdan NAUM