Gugulanii „s-au rupt” de Hunedoara


FC Caransebeş – Ştiinţa Turceni 5-0 (3-0)

caransebes turceni 3Etapa a IX-a a Ligii a III-a a programat vineri, 18 octombrie, meciul prin care FC Caransebeş se putea desprinde, în sfârşit, de FC Hunedoara, echipa cu care se lupta, umăr la umăr, pentru şefia clasamentului.

Echilibrul în teren nu a durat prea mult, doar minutele de început, cele de tatonare, şi acelea întrerupte de lovitura liberă executată de Feneş de pe partea stângă, la semiînălţime, şut care l-a întins serios pe portarul Geică. Pe fondul controlului aproape total al jocului, în minutul 15 gazdele au iniţiat o acţiune rapidă pe stânga, Artean a centrat, Steop a prelungit cu capul pe spate până la Constantinescu, care, de la 12 metri, a tras sec pe jos, pe sub Geică, deschizând scorul. După doar două minute, caransebeşenii şi-au mărit avantajul, după o lovitură liberă de la 30 de metri, pe care Artean a bătut-o scurt până la Suru, şutul năpraznic şi bine plasat al acestuia lăsându-l spectator pe goal-keeper-ul gorjean.

Oaspeţii au avut o răbufnire de orgoliu în minutul 26, când Butoi a scăpat singur spre poarta gugulană, a pătruns în careu, dar, incomodat de intervenţia lui Firan, a tras slab şi mingea s-a scurs pe lângă poartă.

În minutul 29 s-a făcut 3-0, după o fază în care portarul Laurenţiu a degajat lung, după un duel aerian la 30 de metri de poarta oaspeţilor mingea a fost deviată la Negoescu, acesta a pătruns pe dreapta şi, cu un şut pe jos din interiorul careului, l-a executat pe portarul Geică.

În ciuda celor două schimbări făcute la pauză de tehnicianul gorjean Viorel Cojocaru, şi în partea a doua iniţiativa a aparţinut tot caransebeşenilor. Dominarea gugulană a continuat, însă nu cu tot atâta consistenţă ca la început, astfel că următoarea fază de poartă s-a consemnat în minutul 65, când Negoescu a scăpat perpendicular spre poarta adversă, şi, talonat de Murdărea, a reuşit să tragă din 8 metri, însă Geică a respins în lateral. În minutul 71 a fost rândul nou-intratului Fuchs să scape singur spre poarta oaspeţilor şi, după ce a pătruns în careu, l-a executat calm şi elegant pe Geică, ducând scorul la 4-0.

Scorul final a fost stabilit în minutul 79, după o pătrundere pe stânga a lui Gheju, acesta a centrat pe jos în careu, iar Bona, de la 12 metri, a reluat, din cădere, în plasa porţii gorjene.

„Un rezultat bun şi cred eu meritat. Multe momente de joc au fost la un nivel foarte bun, dar, din păcate, plătim tribut faptului că suntem români, iar eu nu reuşesc să-i fac să gândească altfel. Adică tratăm multe momente ale jocului, multe faze, cu prea mare uşurinţă. Ne-am văzut repede cu sacii în căruţă, am reuşit să deschidem repede jocul şi să-l controlăm în totalitate, şi ne-am mulţumit cu asta. Din păcate, repriza a doua a fost sub ceea ce putem noi juca. În loc să creştem calitativ, am căutat repede golul. Asta cred că e vina şi a celor şapte băieţi sub 21 de ani pe care îi avem în lot, şi a naivităţii, în multe momente. Cred însă că suntem pe drumul cel bun, şi ca formă sportivă, şi ca rezultate. E important să menţinem ritmul şi nivelul ridicate şi să adunăm puncte. În iarnă, vedem cum stăm, vedem ce-şi doreşte oraşul şi ce poate, şi atunci tragem linie. Deocamdată, e mult prea devreme să vorbim de promovare. În momentul de faţă, nu suntem la nivelul unei echipe care să se lupte pentru promovare”, a declarat după meci antrenorul caransebeşean Alin Artimon.

Sorin ROGOZ

Mai multe amănunte despre acest meci puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă, joi, 24 octombrie.