Grav accident rutier la… Gara Zăgujeni


Recent, în dreptul Staţiei CFR Zăgujeni s-a produs un accident de circulaţie care se putea solda cu pierderea de vieţi omeneşti. Un Opel Astra, în care se aflau patru persoane şi care circula din direcţia Caransebeş spre Lugoj, a părăsit Drumul European, a ieşit în decor şi s-a răsturnat în şanţul de la marginea şoselei, doi dintre ocupanţii maşinii suferind răni grave. Poliţiştii au precizat că evenimentul rutier s-a datorat lipsei de experienţă a şoferului, care se afla în posesia permisului de conducere de numai trei ani. (L. Dinu)

Un nefericit accident rutier, care se putea solda cu pierderea de vieţi omeneşti, s-a produs, zilele trecute, pe Drumul European, chiar în dreptul Staţiei CFR Zăgujeni. Un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau patru persoane domiciliate în judeţul Timiş, a părăsit carosabilul, a ieşit în decor şi s-a răsturnat într-un şanţ, iar doi dintre ocupanţii vehiculului au suferit răni grave.

Şoferul, un tânăr în vârstă de 22 de ani, se îndrepta către Lugoj, din direcţia municipiului Caransebeş. În dreptul Staţiei CFR Zăgujeni, într-o curbă spre dreapta, acesta a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a rostogolit în şanţul din vecinătatea şoselei. În urma accidentului, autotursimul a suferit avarii importante, iar cei doi pasageri care se aflau pe bancheta din spate au fost transportaţi de echipajul Ambulanţei la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş. Cele două victime au suferit traumatisme şi fracturi grave, însă, în momentul de faţă, ambele persoane sunt în afara oricărui pericol.

Politiştii din cadrul Biroului Rutier Caransebeş au precizat faptul că producerea acestui eveniment s-a datorat lipsei de experienţă la volan a şoferului, care se afla în posesia permisului de conducere de numai trei ani. Organele de anchetă continuă cercetările, în vederea stabilirii exacte a împrejurărilor care au condus la producerea acestui teribil accident rutier.

În perioada sezonului rece, poliţiştii le recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să verifice starea tehnică a maşinii şi să o echipeze corespunzator condiţiilor de drum pe timp de iarnă. De asemenea, se recomandă conducătorilor auto sa adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze în special frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care în astfel de condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.

Liviu DINU