George Suru, ,,Sub semnul de taină”


Poetul caransebeşean George Suru va fi omagiat, în luna mai, de către Casa Municipală de Cultură din urbea de pe Timiş şi Sebeş. Astfel, instituţia ce poartă numele reprezentantului liricii bănăţene va organiza Concursul naţional de poezie intitulat „Sub semnul de taină”. Acţiunea îşi propune să fie o rampă de lansare pentru talentele literare din acest domeniu. La concurs pot participa creatori din toată ţara, fără limită de vârstă, care nu au publicat în volum. Concurenţii trebuie să trimită un număr de maximum 10 creaţii originale, obligatoriu tehnoredactate şi dactilografiate, în 3 exemplare. Lucrările nu vor fi semnate şi vor purta un motto de identificare, ales de autor. Creaţiile literare vor fi însoţite de un plic sigilat, purtând respectivul motto de identificare, în care se vor găsi datele personale ale concurentului.

Materialele se trimit până la data de 6 aprilie, pe adresa Casei Municipale de Cultură „George Suru” Caransebeş, strada Mihai Viteazu, nr. 6. Organizatorii vor acorda trei premii, precum şi un premiu special, în bani. Totodată, poeziile premiate vor fi publicate în revista literară „Interferenţe”.

De menţionat faptul că, recent, Liceul Pedagogic „C.D. Loga”, Casa Municipală de Cultură „George Suru”, Biblioteca „Mihail Halici” şi Cercul Militar Caransebeş au organizat un simpozion dedicat poetului bănăţean George Suru, la 70 de ani de la naşterea acestuia. Între invitaţii prezenţi la evenimentul derulat sub genericul ,,George Suru – Mit şi Poezie” s-au regăsit o serie de oameni de litere din zona de vest a ţării, cunoscuţi ai autorului, dar şi un număr impresionant de elevi. (L. Dinu)