Armenişenii, răniţi în lupta de la Balta SăratăMagica Caransebeş – Foresta Armeniş 6-0 (4-0)
Sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul etapei a VII-a a Ligii a IV-a, Zona Caransebeş, echipa suporterilor din Balta Sărată a întâlnit-o pe Foresta Armeniş, o formaţie decimată, la propriu, de accidentări, astfel că, la fluierul de început al lui Daniel Bistrian, oaspeţii au aliniat doar opt jucători, cel de al nouălea intrând pe teren în minutul 12.
Încă din start, gazdele au preluat controlul partidei, profitând, bineînţeles, de superioritatea numerică, deschiderea scorului consemnându-se în minutul 7, după o fază în care Birtea i-a pasat lui Jupnic, central, acesta a şutat puternic, Ruicu-Kozma a respins în faţă, iar Dovlete, de la doar 8 metri, a trimis în plasă.
A urmat o perioadă în care oaspeţii s-au apărat bine, cu aproape întreg efectivul, următoarea ocazie de a înscrie a celor de la Magica înregistrându-se abia în minutul 21, când F. Dragomir nu s-a înţeles cu propriul portar, iar Birtea a profitat, a furat balonul şi a tras de la 14 metri, la câţiva centimetri de poartă.
Golul cu numărul 2 al gazdelor a fost cel mai frumos al partidei, în minutul 33 Valuşescu făcând o fază pe aripa dreaptă, şutând din unghi, cu boltă, la colţul lung, de la 25 de metri, Ruicu-Kozma a reuşit să atingă balonul, însă nu a putut să-l oprească în drumul său spre plasă.
După numai un minut, Godian a obţinut o lovitură liberă de la 25 de metri, de pe partea stângă, Badescu a centrat perfect, iar Bufanu, aflat la 8 metri, a trimis imparabil cu capul în plasă.
Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 40, tot în urma unei lovituri libere executate de Badescu, dar de această dată din apropierea centrului terenului, „decarul” caransebeşean pasându-i în adâncime lui Birtea, care a intrat în careu şi l-a executat pe Ruicu-Kozma cu un şut sec, pe jos, de la 10 metri.
A urmat o pauză cu… prelungiri, în timpul căreia oaspeţii i-au anunţat pe oficiali că au doi jucători cu întindere musculară, respectiv Velescu şi Ungur. A fost chemat doctorul partidei, care a luat act de accidentări, însă, chiar şi aşa, cei de la Armeniş au intrat pe gazon pentru repriza secundă, în caz că s-ar fi retras amenda primită de club fiind consistentă.
După reluarea jocului, gazdele au mai înscris o dată în minutul 51, prin Neamţu, care, după ce a driblat la 16 metri, chiar dacă a fost talonat de F. Dragomir, a reuşit să şuteze din interiorul careului, la colţul lung, făcând inutilă intervenţia portarului oaspete.
Cei de la Magica şi-au mărit avantajul în minutul 55, prin Vartic, care, scăpat singur spre poarta adversă, a trimis în plasă de la 12 metri, pe lângă goal-keeper-ul Forestei, ieşit în întâmpinare.
În minutul 58, tânărul F. Dragomir a suferit o accidentare gravă la gleznă, care nu i-a mai permis să continue partida, el fiind scos de pe teren, pe umeri, de doi dintre adversarii săi, Maria-Mare şi Alexin, moment după care centralul Daniel Bistrian a pus capăt partidei.
O decizie finală în acest sens va fi luată în comisiile AJF Caraş-Severin, care, însă, oricum vor valida rezultatul înregistrat pe teren.
Magica Caransebeş: D. Melenciuc, C. Maria-Mare, D. Birtea, C. Govoşdeanu (min. 46, A. Alexin), A. Bufanu (46, I. Vartic), P. Godian, Gh. Valuşescu, S. Dovlete, I. Jupnic (46, B. Neamţu), C. Pârvu, S. Badescu (46, Al. Ristache); rezerve: Al. Marian, V. Ştefaroi, I. Pasăre. Antrenor, Dan Doran.
Foresta Armeniş: I. Ruicu-Kozma, I. Velescu, P. Grozăvescu, F. Minda, F. Dragomir, Ş. Breşteanu, C. Ungur, A. Brumar, I. Dragomir. Antrenor, Nicolae Dragomir.
A arbitrat la centru Daniel Bistrian (Reşiţa), asistat la cele două linii de Claudiu Românu (Caransebeş) şi Petru Hamza (Caransebeş).
Observatori: Gheorghe Tiuch (Caransebeş) şi Florin Ştiube (Reşiţa).
Sorin ROGOZ