Gaz metan pentru cărăşeni şi locuri de muncă pentru caransebeşeniVineri, 11 septembrie, la Băile Herculane, premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au prezentat câteva dintre detaliile tehnice ale obiectivului de dezvoltare a alimentării cu gaze în județul Caraș-Severin, zonele Băile Herculane – Caransebeș – Oravița – Moldova Nouă.
Guvernul PNL a lansat deja Apelul de 1 miliard de euro pentru programul de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în toate localităţile din România care nu au asigurate aceste utilităţi. Cu această ocazie, s-a convenit asupra prelungirii traseului, astfel ca și locuitorii din Moldova Nouă să poată beneficia de gaz metan, această localitate nefiind inclusă în proiectul inițial.
Așadar, introducerea gazului în localitățile din judeţ văduvite de această resursă intră în linie dreaptă, am fost informaţi de Biroul de Presă al PNL Caraş-Severin.
Unele dintre obiectivele pentru următorii patru ani sunt extinderea rețelelor magistrale cât mai mult, astfel încât să fie permisă conectarea la rețelele de gaz natural a cât mai multor localități.
„Introducerea gazului în tot municipiul Caransebeș intră în linie dreaptă.
Proiectul este declarat deja ca fiind de importanță națională, iar astăzi vedem pași mari înainte. Fiecare cetățean va simți beneficiile acestei infrastructuri și ale normalităţii în Caransebeș. Așa trebuie să fie!”, a spus Andra Pleșa, consilier local PNL și candidat la funcția de Primar al Municipiului Caransebeș.
Sâmbătă, 12 septembrie, la Primăria Caransebeş s-a desfășurat o conferință de presă la care au participat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, senator de Caraş-Severin şi preşedinte al Filialei PNL Caraş-Severin, Cătălin Tischer, manager al companiei Sumimoto Bornetze SRL, Andra Pleşa – candidatul PNL la Primăria Caransebeș, Romeo Dunca, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Caraş-Severin, gazda întâlnirii fiind Marius Isac, viceprimarul municipiului, primar interimar.
Virgil Popescu a anunțat că datorită eforturilor făcute de Guvernul Orban de susținere a mediului de afaceri în timpul pandemiei, mai multe firme multinaționale au decis să-și relocheze unități de producție în România. Cătălin Tischer a anunțat faptul că Sumimoto Bornetze va crea peste 1.000 de noi locuri de muncă.
În urma analizei la nivel de potenţial şi susţinere cu reprezentanţii Guvernului, între 300-400 de locuri de muncă dintre acestea se vor crea în Caransebeș, apreciind şi relaţia deosebită pe care o are de 10 ani cu fostul primar al Caransebeşului din 2010, Marcel Vela.
Andra Pleşa a garantat, ca şi candidat liberal, susţinerea locală pentru întreprinzători şi a prezentat şi proiectul de înființare a unui Parc industrial la Caransebeș, cu facilități şi condiţii avantajoase pentru toţi investitorii care creează noi locuri de muncă.
În intervenţia sa, Romeo Dunca a constatat că Guvernul PNL a luat o serie de măsuri concrete pentru dezvoltarea Caraş-Severinului, esenţiale pentru crearea de locuri de muncă, cum sunt şi începerea construcției Magistralei de gaze naturale Orșova – Caransebeș, cu racord în Valea Almăjului spre Moldova Nouă, şi a demarat proiectul Autostrăzii A6, care va lega Lugojul de Calafat.
Marcel Vela a reamintit totodată şi faptul că în cei 12 ani cât a fost primar al Caransebeșului a avut ca prioritate crearea de noi locuri de muncă, lucru pe care îl va susţine şi în continuare, alături şi împreună cu noul primar al Caransebeşului, Andra Pleşa, şi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, se mai arată în comunicatul primit la redacţie.
Bianca METEŞ