Confirmat cu COVID-19, directorul general-adjunct al Consiliului Judeţean a fost internat la spitalul din CaransebeşÎn cursul zilei de astăzi, a ajuns la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş directorul general-adjunct al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Martin Motolan. El a fost depistat pozitiv la testarea efectuată pentru infecţia cu COVID-19, după ce soţia sa, care este cadru medical la unitatea spitalicească din municipiul de pe Timiş şi Sebeş, a fost găsită infectată cu Coronavirus în 9 aprilie, fiind internată în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.
Din ziua în care a fost anunţat de soţie că aceasta este pozitivă, Martin Motolan nu a mai intrat în contact cu nimeni, rămânând în autoizolare. În data de 13 aprilie, la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, a efectuat şi el testarea, fiind declarat pozitiv.
„Aşteptăm ca reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin să finalizeze ancheta epidemiologică. Colegul nostru a respectat măsurile impuse de autorităţi într-o astfel de situaţie”, ne-a informat Camelia Basarabă, purtător de cuvânt al Consiliului judeţean.
Contactat telefonic, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, Adrian Cican, ne-a spus că, în prezent, Martin Motolan este internat la Secţia Pneumologie, acolo unde mai erau paturi libere. „Nu este simptomatic, nu tuşeşte, nu are febră, şi va fi tratat în continuare la Caransebeş. În momentul de faţă, nu se pune problema transferării lui la Timişoara”, a adăugat Adrian Cican.
Sonia BERGER