Noi centre comerciale la Caransebeş


În viitorul apropiat, la Caransebeş vor fi construite două noi centre comerciale. Unul dintre acestea este o investiţie de 2,7 milioane de lei, a unui cetăţean din municipiu, în zona Centrului civic, pe Str. Libertății, vizavi de Poştă, lucrările începând aici în urmă cu trei luni, termenul de finalizare fiind 2020. Este vorba despre un imobil în regim subsol, parter, etaj 1 şi etaj 2 parțial, cu maximum 10 parcări la subsol și spații comerciale la parter, locuințe și/sau birouri în partea superioară.

O altă investiţie presupune construirea unui supermarket Lidl și amenajarea de locuri de parcare și accese, pe Str. Ardealului, la nr. 83-87, în apropiere de intrarea în cartierul Pipirig, pe partea stângă. Aceasta se află în faza depunerii primei versiuni a Planului Urbanistic Zonal, în vederea declanșării etapei de încadrare pentru obținerea avizului de mediu.

Se pare totuşi că mai multe familii care au locuințe pe Str. Potocului, în zona aleasă pentru noul supermarket Lidl, s-au declarat împotriva construirii unui nou magazin, motivul fiind zgomotul produs de camioanele cu marfă și lipsa unei izolări antifonice, și nu și-au dat acordul pentru realizarea acesteia, deşi investitorul susține că are aceste acorduri. (B. Meteş)