„Felix Borcean nu va candida niciodată sub sigla PSD!”


Ca urmare a unor comentarii apărute pe internet, la articole în care era pomenit numele său, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a ţinut să facă marţi, 10 aprilie, o serie de precizări, pentru a clarifica situaţia.

Am citit în ultima vreme nişte comentarii răutăcioase legate de problema PSD. Mi se reproşează că, mai nou, nu mai acţionez la comanda lui Marcel Vela, ci primesc directive de la PSD. Vreau din nou să subliniez foarte clar faptul că niciodată, în cei aproape doi ani de când sunt primar, nu am făcut nicio înţelegere şi nu am primit nicio directivă din partea PSD. Nu e felul meu, nu sunt construit să primesc directive, de la nimeni. Să fie foarte clar! Nici de la Ilie Iova, nici de la Ion Mocioalcă, nici de la Silviu Hurduzeu sau de la alt lider PSD! A, că am avut întâlniri, da, este foarte adevărat şi probabil că o să mai am întâlniri, pentru că aşa e firesc. Mi se pare firesc ca, într-o viaţă politică normală, şi care implică oraşul nostru, da, trebuie să te mai şi întâlneşti cu liderii adverşi. Mi se pare extrem de normal. Dar de aici până la a se emite supoziţii că acţionez la anumite comenzi, este cale lungă. Nu există aşa ceva şi nu va exista!”.

Edilul municipiului a adăugat că, pe de altă parte, se acreditează ideea conform căreia ar avea o înţelegere cu Partidul Social Democrat, că ar fi sprijinit de membrii acestuia, că, la viitoarele alegeri, va candida sub sigla PSD, devenind membru al acestei formaţiuni politice. „Aceste lucruri nu se vor întâmpla niciodată. Deşi, în general, nu este bine să spui «niciodată», eu pot să vă spun că Felix Borcean nu va candida niciodată sub sigla PSD, şi nici nu va face jocul acestui partid vreodată. Şi, da, Felix Borcean îşi doreşte să mai candideze o dată, doar pentru un singur mandat. Atât! Dar nici asta nu e sigur, mai sunt doi ani până atunci”, a adăugat primarul municipiului Caransebeş.

Referitor la trecerea Mihaelei Popovici, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, din barca PSD în cea a PNL, şi aici existând suspiciuni că aceasta s-a făcut în baza unei înţelegeri între cele două partide, Felix Borcean a dezminţit zvonul. „Am spus-o şi o mai spun o dată: nu a existat niciun fel de înţelegere, pentru că, dacă ar fi fost vreuna, ar fi trebuit să se vadă din partea PSD-ului un pas, o mişcare, dar nu cred că s-a observat vreun semnal de încălzire a relaţiilor. Or, nu au existat astfel de momente. Deci nu există niciun fel de înţelegere. Eu i-am spus Mihaelei Popovici, în momentul în care i se apropia sfârşitul mandatului de manager interimar, că nu mai pot să-i garantez în vreun fel continuarea acelui mandat, deoarece era membră PSD, iar eu s-o nominalizez încă o dată sau s-o susţin pentru funcţia de manager, şi, oricum, pentru asta s-a organizat un concurs. Din păcate, la acest concurs, care s-a ţinut acum două săptămâni, nu s-a prezentat decât Mihaela Popovici, astfel că, din punctul meu de vedere, comisia a acţionat extrem de corect”, a adăugat Felix Borcean.

Referitor la întâlnirile cu social-democraţii, primarul municipiului a recunoscut că a fost invitat de Ion Mocioalcă la o discuţie. „Pot s-o spun oricând, fără nicio legătură cu viaţa politică. Poţi să ai şi astfel de întâlniri. Nu neg că mi s-a propus, şi am spus foarte clar, i-am răspuns foarte tranşant domnului Mocioalcă – poate o să vă confirme vreodată asta – că Felix Borcean nu va fi niciodată membru PSD. Am fost curtat, e adevărat, şi de aici s-a născut probabil şi zvonul acela conform căruia la un moment dat aş putea să evoluez sub stindardul PSD. Nu este adevărat, niciodată nu se va întâmpla lucrul acesta. Mai bine ies din viaţa politică decât să fiu la alt partid!”.

Felix Borcean a mai adăugat că discuţiile dintre cele două partide sunt benefice pe plan local, atâta vreme cât scopul acestora este interesul public.

Sonia BERGER