Metalul a plutit pe Bistra


Bistra Glimboca – Metalul Oţelu Roşu 0-1 (0-0)

foto 2Sâmbătă, 27 aprilie, la Glimboca s-a disputat un meci-cheie pentru podiumul Ligii a IV-a, între Bistra şi liderul clasamentului, Metalul Oţelu Roşu, întâlnirea contând pentru etapa a XXVIII-a. Cum principala urmăritoare a băieţilor antrenaţi de Aurelian Panescu, Voinţa Lupac, juca în deplasare la Anina, un meci în care nu se punea problema învingătorului, ci doar a scorului, era imperios necesar ca oaspeţii să nu piardă la Glimboca, pentru a-şi putea menţine poziţia fruntaşă, o victorie păstrând ecartul de 3 puncte între ei şi Lupac, echipă pe care gazdele de sâmbătă o învinseseră în urmă cu două etape, cu scorul de 1-0.

Ţinând cont de aceste lucruri, la care se adaugă vremea frumoasă înregistrată în week-end, nu e de mirare ca tribunele stadionului din Glimboca au fost pline. Din păcate pentru gazde, în minutul 3, la o lansare în adâncime, Nedelcea „s-a rupt”, făcând întindere, locul său în echipă fiind luat de Jianu.

Şi, chiar dacă prima repriză a fost în cea mai mare parte echilibrată, totuşi ocaziile mai mari de gol le-au avut oaspeţii, experienţa lui Bona, Slătaru, Bădeţ sau Neagu spunându-şi cuvântul. Prima fază de poartă i-a aparţinut lui Neagu, care, în minutul 11, a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-stânga, dictată după ce tot el a fost faultat de Panţir, însă Băluţă a reuşit să respingă balonul. După şapte minute, Ispas a finalizat cu şut de la 22 de metri un atac prelungit al oaspeţilor, însă mingea a trecut puţin pe lângă poarta lui Băluţă.

În minutul 28, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, după ce Ov. Bălan l-a faultat în săritură pe Crâsnic, însă Grecu a reuşit să respingă în lateral şutul plasat al lui L. Puiu. Peste doar două minute, a fost rândul lui Crâsnic să execute o lovitură liberă de la 28 de metri, însă mingea trimisă de el s-a dus peste poarta oaspeţilor.

Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize i-a aparţinut lui Bădeţ, care, în minutul 35, nu a reuşit să ajungă la centrarea bună trimisă de pe dreapta, la 6 metri, de Slătaru. Ultima fază notabilă a primei părţi s-a consumat în minutul 42, avându-l ca autor pe Neagu, care a prins un şut excelent de la 20 de metri, însă Băluţă s-a întins şi a respins în corner.

Oaspeţii au mai avut o fază periculoasă imediat după pauză, în minutul 47, însă Bona, aflat la 10 metri, a trimis peste poartă centrarea venită de pe dreapta, de la Moldovan. Gazdele puteau deschide scorul în minutul 49, atunci când Crâsnic a schimbat bine direcţia de atac de pe stânga pe dreapta, pasându-i lui Bistrean, însă centrarea acestuia nu a putut fi fructificată de M. Puiu.

Au urmat minute mai bune în joc ale gazdelor, însă, de la jumătatea reprizei secunde, oaspeţii au echilibrat şi chiar au apăsat mai serios pe acceleraţie. Dominarea băieţilor impulsionaţi de pe bancă de secundul Alin Olariu s-a concretizat în minutul 75, când Neagu a făcut singur o fază frumoasă, scăpând de Gaşpar şi de Panţir, după ce a intrat în careu şi, de la 12 metri, l-a executat cu un şut sec pe Băluţă, deschizând scorul.

Au urmat din nou minute în care gazdele au fost mai active în joc, asta şi pe fondul pasului înapoi făcut de jucătorii Metalului. Cu toate acestea, tot oaspeţii au avut ultima ocazie de gol, în minutul 88, atunci când Bona l-a angajat în adâncime pe Bădeţ, însă şutul acestuia, cu exteriorul, de la 17 metri, a trecut razant cu transversala porţii apărate de Băluţă.

Bistra Glimboca: Băluţă, Gaşpar, Marina, P. Bălan, Nedelcea (min. 5, Jianu, min. 85 – Vasile), Panţir, Caraibot, Crâsnic, L. Puiu, M. Puiu (69, Mâţu), Bistrean (78, Doncea). Antrenor, Ion Puiu.

Metalul Oţelu Roşu: Grecu, Veche (37, Negrei), Ov. Bălan, Aiojoaiei, Ispas, Moldovan, Şt. Bălan, Bona, Slătaru (65, Arnăut), Neagu, Bădeţ (89, Belciu); rezervă, Laitin. Antrenori: Aurelian Panescu, Alin Olariu.

A arbitrat la centru Dorin Voina (Reşiţa), asistat la cele două linii de Emanuel Cicu şi Cristian Semcici, ambii din Caransebeş.

Observatori: Lucian Glogoviceanu, Robert Căpăţână.