Un egal şi o victorie. E bine…


Poli Timişoara II – FC Caransebeş 2-2 (1-0)

În etapa a XXVI-a a Seriei a V-a a Ligii a III-a, programată vineri, 11 mai, formaţia FC Caransebeş a jucat în deplasare, la Poli II. Ambele echipe veneau după o rundă în care suferiseră înfrângeri, gazdele la Becicherecu Mic, iar gugulanii după eşecul pe teren propriu în faţa liderului ACS Recaş. În tribune s-au aflat şi jucătorii primei echipe a lui Poli, alături de care a stat antrenorul Valentin Velcea, formaţie la care a activat şi actualul tehnician al caransebeşenilor, Romulus Ciobanu.

Gugulanii au început bine, dominând primul sfert de oră al partidei, însă, cu toate acestea, cea mai mare ocazie poate fi trecută în contul formaţiei timişorene, Vucea realuând la colţul scurt centrarea lui Dăruială, mingea trecând puţin pe lângă poarta lui Vulpescu. Până în minutul 30, gazdele au mai echilibrat partida, dar fără a-l pune la încercare pe goal-keeper-ul caransebeşean.

În minutul 33, Silaghi a tras puternic de la distanţă, însă Vulpescu a fost la post şi a reţinut balonul. Portarul caransebeşean nu s-a mai putut opune în minutul 42, când Szalkai a şutut slab de la 12 metri, însă mingea a ajuns la Velici, care a înscris din apropierea porţii.

Timişorenii au început mai bine repriza a doua, în minutul 50, Dubei reluând sub bară o centrare, însă reflexul lui Vulpescu a păstrat tabela de marcaj neschimbată. Egalarea a venit în minutul 53, când Şandru a centrat, iar Staicu a reluat cu capul, în plasă, de la 6 metri. În minutul 60, gazdele au fost aproape de a trece din nou în avantaj, atunci când Nemţescu a gafat, iar Vucea a rămas singur cu Vulpescu, însă portarul caransebeşean a reuşit să respingă în corner.

În minutul 67, Romulus Ciobanu i-a introdus în teren pe Văcărescu şi pe Firoiu, iar Roberto Ivan l-a schimbat pe Vucea, cu Opriş. În minutul 80, Vulpescu s-a remarcat din nou, scoţând şutul trimis de la numai 5 metri de Velici. Peste doar trei minute, nou-intratul Radosav, trimis în teren chiar înaintea executării, de către timişoreni, a unei lovituri de colţ, a reuşit să introducă în poartă mingea respinsă, în prima fază, de jucătorii gugulani, aducându-şi echipa în avantaj cu doar 7 minute înainte de final.

Caransebeşenii au forţat egalarea şi, în minutul 85, Staicu a fost aproape de gol, însă nu a reuşit să ajungă la un balon trimis în faţa porţii timişorene. Până la urmă, însă, în minutele de prelungire, acelaşi Staicu a înscris, cu un şut de la 15 metri, lateral-stânga, aducând un punct în contul gugulanilor.

FC Caransebeş: Vulpescu, Voicu, Sangare Yacouba, Nemţescu, Costachi, Şandru, C. Puşcă, Feneş, Niţă, Staicu, Joseph Anagor; au mai jucat Văcărescu şi Firoiu. Antrenori: Romulus Ciobanu, Liviu Achim.

FC Caransebeş – Gloria CTP Arad 3-2 (1-1)  

Marţi, 15 mai, s-a disputat etapa cu numărul XXVII, intermediară, din Liga a III-a, FC Caransebeş întâlnind, pe teren propriu, pe Gloria CTP Arad, o echipă care nu ocupa un loc tocmai confortabil în clasament. Pe o vreme ploioasă, cele două formaţii au oferit puţinilor spectatori care s-au încumetat să vină pe stadionul din Balta Sărată un spectacol agreabil, un meci de mare luptă, în care oaspeţii nu au acceptat înfrângerea decât după fluierul final al arbitrului Marius Coştreie.

Gugulanii au început jocul în forţă, ratând două ocazii în primele două minute, prin Văcărescu şi Staicu, şuturile din careu ale ambilor jucători fiind respinse de portarul Vaida. În minutul 5, a fost rândul arădenilor să pună în pericol poarta gazdelor, însă Eşanu, bine angajat în adâncime, s-a grăbit, iar şutul său, cu efect, de la 20 de metri, a trecut puţin peste transversală.

Caransebeşenii au pus stăpânire pe joc, atacând cu precădere pe partea dreaptă, de unde Firoiu şi Văcărescu au „alimentat” cu centrări careul oaspeţilor, însă de cele mai multe ori Vaida a fost suveran, fie reţinând, fie respingând baloanele adresate atacanţilor gugulani. În minutul 26, după mai multe pase cu capul în preajma careului arădean, mingea a ajuns la Nemţescu, însă şutul acestuia, de la 20 de metri, a trecut puţin pe lângă bara din stânga a porţii lui Vaida.

Scorul a fost deschis în minutul 28, din lovitură de la 11 metri, dictată de „centralul” Coştreie după un fault al lui Sangare Yacouba asupra lui Puie, în suprafaţa de pedeapsă. A înscris Dubeştean, care a tras bine în stânga lui Vulpescu. Aflaţi în avantaj – şi într-o mare sete de puncte –, arădenii au încercat să conserve rezultatul, retrăgându-se deliberat, însă dominarea caransebeşeană a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj. În minutul 32, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 35 de metri, lateral-dreapta, însă Nemţescu a tras direct pe poartă şi Vaida a reţinut.

Acelaşi Nemţescu n-a mai greşit însă ţinta în minutul 40, când a driblat în careul arădean şi a tras la colţul lung, în stânga portarului, egalând situaţia pe tabela de marcaj. După două minute, Niţă a scăpat pe stânga, şi-a prelungit balonul până în careu, însă şutul-centrare a fost modest şi Vaida a reţinut balonul. În ultimul minut al primei reprize, Staicu a driblat câţiva jucători adverşi în marginea careului, a fost faultat, lovitura liberă de la 17 metri executată de Feneş trecând peste poarta arădeană.

Veniţi cu gânduri mari la Caransebeş, arădenii au ieşit de la vestiare mai hotărâţi, dominând începutul de repriză secundă. Avântul le-a fost însă tăiat în minutul 55, când, după un corner de pe dreapta executat de Nemţescu, Staicu a reluat în gol dintr-un buchet de jucători. Caransebeşenii puteau majora scorul în minutul 59, după un corner bătut de pe dreapta de Feneş, însă „capul” lui C. Puşcă a trecut pe lângă poarta lui Vaida.

Pe contraatac, arădenii au trecut şi ei pe lângă gol, în minutul 61, când Puie a reluat cu capul, din plonjon, centrarea la semiînălţime expediată de pe stânga de Filaret, însă Vulpescu a reuşit să reţină. În minutul 63, gazdele şi-au majorat avantajul: Bârsan a centrat lung de pe partea dreaptă, Niţă, aflat la colţul lung, a întors în centrul careului, de unde Staicu a reluat cu capul în plasă.

A urmat o perioadă în care oaspeţii au alergat după înscrierea unui gol care să-i readucă în meci, însă eforturile lor nu s-au concretizat, chiar dacă au luptat cu îndârjire pentru fiecare balon. Cu toate acestea, a fost un meci curat şi cursiv, marele merit aparţinându-i „centralului” Marius Coştreie, care a arbitrat discret şi a lăsat jocul liber.

În cele din urmă, insistenţa arădenilor a fost răsplătită. În minutul 87, Puie a scăpat spre poarta gugulană, l-a driblat pe Vulpescu, ieşit în întâmpinare, şi a tras din unghi, la colţul lung, mingea scurgându-se agonizat în plasă. Caransebeşenii au replicat prin Bârsan, al cărui şut din careu, la colţul lung, a trecut pe lângă poarta lui Vaida.

În minutele de prelungire, Puie putea să egaleze, atunci când a tras bine, din careu, la colţul lung, însă Vulpescu a deviat în corner cu vârful degetelor. Lovitura de colţ nu a mai fost executată, Marius Coştreie fluierând finalul meciului.

Romulus Ciobanu: „Un meci în care am câştigat trei puncte, un meci care cred că a fost la discreţia noastră. Golurile le-am primit pe greşeli personale, ca şi până acum, este o deficienţă mare a noastră aceasta a primirii golurilor foarte uşor, pe greşeli personale. Mai avem câteva etape, sperăm să reglăm această problemă. Trebuie să spun că am fost lipsiţi şi de aportul fundaşilor centrali, Timar şi Mădălin Puşcă, accidentaţi în meciul cu Recaşul. Felicitări băieţilor mei şi mergem la meciul cu Hunedoara cu acelaşi gând dintotdeauna: să câştigăm”.

FC Caransebeş: Vulpescu, Firoiu, Sangare Yacouba, C. Puşcă, Nemţescu, Văcărescu (min. 80, Şandru), Suru (70, Poenaru), Feneş, Niţă (83, Costachi), Staicu (66, Joseph Anagor), Bârsan; rezerve: Viciu, N. Bona, Frenţ. Antrenori: Romulus Ciobanu, Liviu Achim.

Gloria Arad: Vaida, Viţu, Blănaru, Dubeştean (70, Sima), Hulbăr, Popa (64, Negrea), Şiclovan, Puie, Gherghel (75, Ghiţă), Filaret, Eşanu (73, Bulza); rezerve: Brade, Olar. Antrenor, Leontin Pinţa.

A arbitrat la centru Marius Coştreie, asistat la cele două linii de Pavel Tutunaru şi Alina Dănăşel, toţi din Târgu Jiu.

Observatori: Ilie Dumbravă (Timişoara), Adrian Radu (Deva).

Etapa a XXVII-a, intermediară, marţi, 15 mai, ora 18: F.C. Caransebeş – Gloria Arad 3-2; C.S.M. Şcolar Reşiţa – F.C. Timişoara II 1-2; Valea lui Mihai – Gloria Reşiţa 7-0; Bihorul Beiuş – A.C.S. Recaş 2-3; Becicherecu Mic – F.C. Hunedoara 0-1; Jiul Petroşani – C.S. Vladimirescu 5-1; Flacăra Făget – C.F.R. Simeria 3-1; Millenium Giarmata – Naţional Sebiş 0-3.

Clasament:

1. A.C.S. Recaş 27 19 4 4 51-19 61 (+22)

2. Hunedoara 27 17 6 4 48-15 57 (+19)

3. Bihorul Beiuş 27 15 4 8 49-37 49 (+7)

4. Caransebeş 27 14 6 8 42-31 48 (+6)

5. Timişoara II 27 13 5 9 57-39 44 (+5)

6. Simeria 27 12 7 8 44-31 43 (+4)

7. Petroşani 27 12 7 8 32-26 43 (+4)

8. C.S.M. Şcolar 27 12 4 11 35-30 40 (-2)

9. Giarmata 27 10 5 12 36-43 35 (-7)

10. Valea lui Mihai 27 10 3 14 35-37 33 (-6)

11. Naţional Sebiş 27 9 6 12 30-32 33 (-6)

12. Vladimirescu 27 10 2 15 38-55 32 (-7)

13. Gloria Arad 27 7 7 13 26-37 28 (-11)

14. Becicherecu M. 27 8 2 17 32-37 26 (-16)

15. Flacăra Făget 27 7 5 15 29-50 26 (-16)

16. Gloria Reşiţa 27 2 5 20 11-76 11 (-28)

 

Etapa a XXVIII-a, vineri, 18 mai, ora 18: Gloria Reşiţa – Flacăra Făget; Gloria Arad – C.S.M. Şcolar Reşiţa; F.C. Hunedoara – F.C. Caransebeş; A.C.S. Recaş – Millenium Giarmata; F.C. Timişoara II – Bihorul Beiuş; Vladimirescu – Becicherecu Mic; C.F.R. Simeria – Jiul Petroşani; Naţional Sebiş – Valea lui Mihai.

 

Sorin ROGOZ