Ezerişul, în sfârşit despăgubit!


În această perioadă, în conturile comunei Ezeriș urmează să intre 1,5 milioane de lei, bani care reprezintă suma cu care această localitate trebuie să fie depăgubită în cadrul procedurilor de expropriere efectuate în proiectul care vizează realizarea Liniei Electrice Aeriene de 400 KV dublu circuit Reşiţa – Pancevo, de interconexiune între România și Serbia.

Așteptăm să primim despăgubiri la Linia Electrică de 400 KV care pornește de la Kilometrul 8 și merge la Pancevo. Suma pe care ar trebui să o primim este o sumă bună, aproximativ 15-16 miliarde de lei vechi. Acești bani trebuiau să vină deja de vreo șase sau șapte luni, dar Guvernul se pare că se mișcă mai greu la capitolul acesta. Printre altele, banii îi vom folosi pentru asfaltarea a 1,5 km de drum la Soceni, pentru reabilitarea dispensarului din comună, construirea unei scene în aer liber, realizarea planului urbanistic al comunei şi al amenajamentului pastoral și silvic”, a spus Ioan Rusu, primarul comunei Ezeriş.

Proiectul de realizare a Liniei Electrice Aeriene de 400 KV dublu circuit Reşiţa –Pancevo de interconexiune între România și Serbia are o valoare de 157 de milioane de lei, din care 9,12 milioane de lei sunt alocați pentru plata despăgubirilor rezultate în urma procedurilor de expropriere efectuate în județul Caraș-Severin. Linia Electrică Aeriană traversează 11 unităţi administrativ-teritoriale ce aparţin judeţului Caraş-Severin și are o lungime totală de 171 km, din care 63 km pe teritoriul României.

Mădălina DOMAN