,,Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” are câştigători pe zona Caransebeş


La Liceul Teoretic ,,Traian Doda” s-a desfăşurat recent faza zonală a unui concurs naţional, care s-a derulat pe două secţiuni, respectiv proba teoretică şi cea practică. Cei mai pricepuţi mici rutieri s-au dovedit a fi elevii de la Liceul Pedagogic ,,C.D. Loga” şi de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7. Cei patru elevi vor reprezenta zona Caransebeş la faza judeţeană a Concursului ,,Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, ce se va desfăşura în data de 29 mai, la Reşiţa. (C. Senco)

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin prin Biroul Serviciului Poliţiei Rutiere Caransebeş, a organizat vineri, 14 mai, la Liceul Teoretic „Traian Doda” din municipiu, faza zonală a Concursului Naţional „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”. Acţiunea s-a derulat pe două secţiuni, şi anume proba teoretică şi cea practică. În cadrul probei teoretice, elevii s-au întrecut în a dovedi cunoaşterea legislatiei rutiere în vigoare şi normele de comportament în traficul rutier. În cadrul probei, participanţii au completat un test-grilă cu 20 de întrebări, derulat pe parcursul a 15 minute. Proba practică a presupus stăpânirea bicicletei într-un poligon de unde nu au lipsit obstacolele.

La faza zonală a Concursului Naţional „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, desfăşurată la Caransebeş, au fost prezente echipaje formate din câte patru elevi (câte două fete şi doi băieţi), din clasele a IV-a – a VII-a de la Liceul Teoretic „Traian Doda” şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8, şi de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” împreună cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7.

Cei mai pregătiţi şi pricepuţi mici rutieri s-au dovedit a fi elevii de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” şi de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7, care, în urma probei practice, au acumulat cele mai puţine puncte de penalizare. Câştigătorii competiţiei au primit din partea organizatorilor „Diplome de Merit”, care le atestă dreptul de participare la faza judeţeană a concursului. Cei patru elevi urmează să reprezinte zona Caransebeş la faza judeţeană a Concursului Naţional „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, ce se va desfăşura în data de 29 mai, la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12 din Reşiţa.

„Orele de educaţie rutieră trebuie să continue şi mi-aş dori din suflet ca elevii caransebeşeni să se califice şi la faza pe ţară a concursului”, ne-a declarat comisarul Adrian Bona, şeful Poliţiei Rutiere Caransebeş.

Carmen SENCO

Liviu DINU