„Drumurile” caransebeşene şi-au făcut temele pentru iarnă


Autoritatile judetului Buzau au permis, duminica, in jurul orei 14:30, la insistentele soferilor, deplasarea unor coloane organizate pe drumul european E85 pe ruta Buzau-Rimnicu Sarat si retur.


În cadrul recentei şedinţe a Comisiei de Dialog Social a judeţului Caraş-Severin, Ioan Boba, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş, a prezentat o informare privind stadiul încheierii contractelor de deszăpezire pentru sectoarele de drum aflate în administrarea acestei secţii și ale Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraș-Severin, precum și situația stocurilor de materiale pentru sezonul rece 2021-2022. În cadrul aceleiaşi întâlniri, Marius Isac, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a oferit informaţii despre drumurile judeţene.
Astfel, Planul operativ de acţiune în timpul iernii 2021-2022 pe drumurile naţionale din Caraş-Severin a fost întocmit în baza Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice şi a fost înaintat la CNAIR SA în vederea aprobării.
Reţeaua de drumuri naţionale de pe raza judeţului Caraş-Severin aflate în administrarea SDN Caransebeş are o lungime de 563,9 km, respectiv 608,4 km echivalenţi, din care 271,5 km echivalenţi de nivel I de intervenţie şi 336,9 km echivalenţi de nivel II de intervenţie.
Pentru o bună supraveghere şi organizare a acţiunilor de prevenire şi combatere a poleiului şi înzăpezirii drumurilor naţionale, prin Planul operativ pentru iarnă 2021-2022, pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin au fost organizate un număr de 12 Baze de deszăpezire şi patru Puncte de sprijin.
Conform legii, pe drumurile naţionale se va acţiona doar cu materiale chimice, respectiv sare şi clorură de calciu. Necesarul de materiale chimice aprobat de CNAIR SA odată cu aprobarea Planului Operativ de Acţiune este de 7.680 de tone, din care 2.862 de tone reprezintă stocul de sare la zi, iar 29,4 tone, cel de clorură de calciu.
Pentru asigurarea acestor materiale chimice, s-a mai arătat în informare, există un contract încheiat la nivel de CNAIR SA Bucureşti, iar pentru furnizarea auto-utilajelor, DRDP Timişoara are încheiat un acord-cadru care asigură aproximativ 70% din maximul necesar de utilaje şi o procedură de achiziţie în derulare pentru restul de 30%. Această procedură a fost finalizată la începutul lunii octombrie.
Mădălina DOMAN