Distracţie la vârsta a treia, la Caransebeş


Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) şi Primăria Caransebeş au organizat vineri, 9 martie, o petrecere pentru cei mai vârstnici locuitori ai municipiului. Astfel de acţiuni au loc în fiecare an, în luna Mărţişorului, prilej pentru participanţi să mai uite de necazurile şi grijile zilnice. Şi de această dată, la petrecerea desfăşurată în sala Cantinei Primăriei, au participat mai mult de 200 de pensionari, dar şi persoane active, care s-au bucurat de o masă copioasă, dar şi de multă muzică populară, joc, voie-bună şi un spectacol asigurat de participanţii la cursurile de dansuri populare organizate de Casa de Cultură „George Suru”.

Pentru că în această lună am sărbătorit Ziua Mărţişorului, Ziua Femeii, trebuie să ne gândim la toţi cei dragi din jurul nostru. Aici toată lumea se simte foarte bine şi, indiferent de vârstă, participanţii rezistă neîntrerupt la joc, chiar şi câte o oră. În sală sunt şi persoane de peste 80 de ani. Ele, chiar dacă nu mai pot să joace, stau la masă şi trăiesc muzica şi dansul popular”, ne-a spus Paraschiva Radu, preşedintele C.A.R.P.

Spectacolul a fost asigurat de soliştii Daniela Văcărescu şi Alin Olan, alături de intrumentiştii Cristea Varga, Dan Olan, Nicolae Şiţ şi Stănescu Băbăiţă. Pe lângă distracţie, participanţii au beneficiat, contra sumei de 30 de lei, de fructe, dulciuri, sărăţele, supă, sarmale, friptură şi tort. Fiecare dintre femeile din sală a primit şi câte o floare din mâna consilierului local Stelian Cornea, oferită din partea conducerii administrative a oraşului. „Am stabilit ca preţul biletului să fie modic, pentru că aici vin şi pensionari cu venituri de 350 de lei, şi am considerat că fiecare are dreptul la o seară de petrecere”, a mai spus Paraschiva Radu, care a adăugat că diferenţa de preţ a fost acoperită de organizatori.

Carmen SENCO