Poliţia Locală Caransebeş şi-a „prelungit” norma de hranăConsilierii locali caransebeşeni au aprobat, în şedinţa din 28 decembrie 2022, hotărârea referitoare la acordarea normei de hrană personalului în activitate din Serviciul Poliţia Locală Caransebeş, pe perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2023, aceasta fiind în sumă de 32 lei/zi calendaristică. Poliţiştii locali care lucrează în ture vor primi un supliment de 5 lei/zi calendaristică.
În proiectul de hotărâre se mai specifică faptul că, pe timpul participării personalului Poliţiei locale la cursuri de formare profesională, se suspendă acordarea normei de hrană, la fel ca şi în cazul suspendării raporturilor de serviciu sau a contractelor de muncă, inclusiv pe perioada concediilor medicale.
În raportul înaintat primarului, şeful acestui serviciu, Florin Bojin, motivează această solicitare prin faptul că veniturile salariale ale poliţiştilor locali sunt „substanţial inferioare comparativ cu cele ale poliţiştilor din formaţiunile MAI şi că, potrivit principiului descentralizării, prin transferul de competenţe către administraţia publică locală, responsabilităţile Poliţiei Locale au crescut”. (B. Naum)