Diferenţa, o ligă şi-un gol…


CSM Metalul Reşiţa – FC Caransebeş 1-0 (0-0)

Sâmbătă, 10 august, la orele dimineţii, pentru a se evita căldura sufocantă de la amiază, pe stadionul „Mircea Chivu” s-a disputat partida amicală dintre CSM Metalul Reşiţa, în noua componenţă şi cu un nou antrenor pe banca tehnică, şi FC Caransebeş. Faţă de meciul din Cupă, pierdut cu 0-5 în Balta Sărată, sâmbătă gazdele au aliniat o formulă în care nu s-a mai regăsit niciunul dintre jucătorii care au disputat meciul din urmă cu două săptămâni, noile transferuri evoluând cu multă ambiţie, în dorinţa de a arăta că-şi merită locul într-o echipă care, din campionatul care va începe în curând, va juca în Liga a II-a.

În aceste condiţii, reşiţenii au început în forţă, iar în minutul 11, Szabo a expediat o torpilă de la 20 de metri, Cioloca respingând spectaculos în corner. Peste două minute, portarul caransebeşean s-a evidenţiat din nou, la o lovitură liberă de la 25 de metri, executată de Neagoe, când a scos mingea din vinclu. Ultima fază fiebinte a primei reprize s-a consemnat în minutul 22, atunci când Stoica a prins un şut frumos de la 14 metri, însă portarul caransebeşean Cioloca a fost la datorie şi a respins balonul.

În partea a doua, noul tehnician al reşiţenilor, Alex Pelici, a schimbat aproape jumătate din garnitura cu care a început partida. Unicul gol al meciului s-a marcat în minutul 52, Stoica punând latul, la 8 metri, după o centrare pe jos venită din partea stângă, făcând inutilă intervenţia lui Cioloca.

Reşiţenii au mai înscris o dată, în minutul 58, prin Breşneni, însă golul a fost anulat de „centralul” Dorian Micloşină, pe motiv de ofsaid.

În minutul 62, antrenorul caransebeşean Alin Artimon a schimbat şi el garnitura, trimiţând în teren patru jucători odihniţi.

Gazdele au făcut o fază frumoasă în minutul 65, când Tomozei a centrat de pe dreapta, iar R. Cristian a reluat din foarfecă, de la 14 metri, mingea trecând puţin pe lângă poarta caransebeşeană. În minutul 73, reşiţenii au fost din nou periculoşi, la pătrunderea pe dreapta a lui Oară, însă Albert s-a aruncat ca la hochei şi a deviat în corner şutul atacantului gazdelor.

Ultima fază notabilă a meciului s-a petrecut în minutul 75, atunci când Mureşan a recuperat o minge în apropierea careului caransebeşean, însă şutul în diagonală, de pe dreapta, s-a dus pe lângă poarta apărată de Cioloca.

CSM Metalul Reşiţa: Pascal, Tomozei, Apostol, Plecanciuc, Vătăjelu, Vasile, Danci, Neagoe, Stoica, Szabo, Staicu; au mai jucat: Potopea, Oară, Găldean, R. Cristian, Mureşan, Breşneni, Ştefan, Liuba, Văcărescu, Potocianu. Antrenori: Alex Pelici, Ovidiu Telescu.

FC Caransebeş: Cioloca, R. Artimon, Todorov, Firan, Zele, Feneş, Artean, Suru, Şandru, Steop, Negoescu; au mai intrat după pauză: Vătafu, Constantinescu, Fuchs, Dubei, Bona, Albert, Dragu. Antrenori: Alin Artimon, Sorin Gheju.

„Sunt mulţumit de efortul pe care l-au depus băieţii, este al cincilea joc amical pe care îl disputăm în formula asta şi sunt anumite lucruri care s-au stabilizat din punct de vedere defensiv, fiindcă sunt mai uşor de realizat. Încă mai căutăm o anumită exprimare pe faza de atac… Corespunzător momentului în care ne aflăm, cred că suntem în grafic, lucrurile sunt în regulă, evoluţia noastră e dătătoare de speranţe ca perspectivă. Deşi probabil că am putea mai mult, eu sunt mulţumit cu ceea ce realizăm acum, în anumite momente ale jocului. Şi căldura a limitat mult din exprimare, şi a noastră şi a adversarilor, dar ne-am adaptat. În ceea ce priveşte lotul, ţinând cont că am găsit la Caransebeş patru jucători, cred că stăm nesperat de bine. Dacă la asta mai adăugăm şi limitările salariale pe care le avem, bugetul – pe jumătate faţă de cel de anul trecut, stăm enervant de bine. Dincolo de gluma asta amară, ne dorim să obţinem rezultate cât mai bune şi ceea ce prestăm să mulţumească oamenii, fiindcă, până la urmă, e vorba de banii contribuabililor din Caransebeş, în cea mai mare parte, şi atunci e normal ca noi să-i respectăm prin jocul practicat. Asta sper să reuşim”, a spus antrenorul caransebeşean Alin Artimon.

„A fost un meci de pregătire bun, în care am întâlnit o echipă foarte bună. Artimon este recunoscut pentru organizarea jocului, şi mă bucur că ne-am creat situaţii mari de gol, dar mă nelinişteşte faptul că nu reuşim să înscriem. Per ansamblu, sunt mulţumit, în special de efortul depus de jucători pe căldura aceasta, şi, în plus, venim după o perioadă de pregătire… Jocul a fost bun, am controlat, zic eu, aproape întreaga partidă, şi mă refer până spre final, când am introdus în teren copiii şi pe cei mai tineri… Încet, încet, sperăm să rezolvăm ceea ce mai avem de rezolvat, pentru că tot timpul e loc de mai bine. Revederea cu Reşiţa a fost plăcută, ca întotdeauna, mulţumesc galeriilor, pentru că aşa trebuie văzute lucrurile, nu contează orgoliile când e vorba de culorile clubului şi trebuie să ridicăm echipa. Ne dorim să ne clasăm cât mai bine în această ediţie de campionat, va fi un campionat greu, pentru că vor fi 14 echipe, cu cinci care retrogradează, şi probabil altele cinci, şase, care se vor bate la promovare, restul urmând să ne luptăm pentru o clasare cât mai onorabilă. Sperăm să ne ridicăm la nivelul pretenţiilor, am venit cu sufletul deschis aici, să facem treabă bună şi să nu dezamăgim pe nimeni. Băieţii care au venit s-au acomodat neaşteptat de bine, sunt jucători cu mult bun-simţ, sunt tineri, adaptarea a fost bună, le place foarte mult aici, şi sperăm ca lucrurile astea să se vadă şi în jocul lor”, a declarat, după meci, antrenorul reşiţean Alex Pelici.

Marţi, 13 august, FC Caransebeş a jucat în Cupa României, în deplasare, la Armata Aurul Brad, meci încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea hunedorenilor, după prelungiri. Vineri, 16 august, băieţii antrenaţi de Alin Artimon vor susţine o partidă amicală la Hunedoara.

 

Rubrică realizată de

Sorin ROGOZ