Dezvoltarea IMM-urilor din România, prezentată la Timişoara


Innovation Norway, alături de partenerul local Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, a organizat în data de 30 mai, la Timișoara, sesiunea de informare din cadrul programului Dezvoltarea IMM-urilor din România”, parte din schema mai largă de finanțare: Granturile Spațiului Economic European (SEE) și norvegiene pentru perioada 2014-2021.

La eveniment au participat reprezentanți ai companiilor românești care desfăşoară activităţi în Regiunea Vest, precum și reprezentanți ai administraţiilor publice locale, organizațiilor de sprijin pentru sectorul de afaceri şi firmelor de consultanță.

Programul „Dezvoltarea IMM-urilor din România” face parte din Granturile SEE și norvegiene pentru perioada 2014-2021, și își propune să contribuie la creșterea durabilă și intensificarea creării de valoare în sectorul de afaceri din România. Programul va urmări să stimuleze și să dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung între parteneri din Islanda, Liechtenstein, Norvegia și România, bazate pe dezvoltarea afacerilor și inovare. Programul va încuraja proiectele implementate în parteneriate bilaterale într-una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde în Industrie, ICT (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor), Creșterea Albastră (Dezvoltarea durabilă a sectorului marin și maritim), am fost informaţi printr-un comunicat al ADR Vest.

Bugetul alocat programului este în sumă de 45 de milioane de euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21 de milioane de euro. Grupul-țintă principal al programului este format din întreprinderi private românești, cu prioritate întreprinderile mici şi mijlocii.

În cadrul sesiunii de informare de la Timișoara, reprezentanții Innovation Norway au prezentat elementele principale ale programului de finanțare, precum criterii de eligibilitate pentru solicitanți și parteneri, şi procedura de depunere a cererilor de finanțare. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri cu privire la condițiile de finanțare ale programului.

Bianca METEŞ