Cuvinte şi culoare la muzeu, cu Mihai Vintilă


Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, alături de Consiliul Judeţean Caraş-Severin și Fundația Artiștilor Plastici Vintilă – ARPLANA, organizează vineri, 25 noiembrie, începând cu ora 16, în foaierul instituției de cultură din municipiu, vernisajul expoziției de pictură „Colecția Mihai Vintilă”.

Expoziția cuprinde o serie de tablouri – pictură ulei/acrylic, pe pânză, carton și icoane pe sticlă – ce aparțin reputatului pictor naiv și scriitor Mihai Vintilă. Trebuie menționat faptul că acestea sunt donate muzeului din Caransebeș și vor constitui Fondul Mihai Vintilă. Tablouri sunt pictate atât de donatorul acestora, cât și de cunoscuți pictori din țară și din străinătate.

În cadrul acestei acțiuni este cuprinsă și lansarea de carte cu titlul „Dincolo de opt decenii”, autor Mihai Vintilă. Programul va fi completat de un mini-concert sub conducerea dr. Romeo Dumitrescu.

Prin această manifestare culturală se dorește stimularea creativităţii tinerilor prin educarea sensibilităţii şi gustului estetic, dezvoltarea competenţelor de comunicare şi socializare prin organizarea întrunirilor şi a dialogurilor cu artişti plastici, precum și crearea oportunităţilor de recreere şi delectare.

Scopul acestei acțiuni este familiarizarea diverselor categorii de public cu operele de artă plastică contemporană.

Bianca METEŞ