Ne accidentăm la greu


În primul semestru al acestui an, pe raza judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate un număr de 154 de accidente, cu 3 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în urma cărora a rezultat decesul a 15 persoane, rănirea gravă a 74 şi rănirea uşoară a altor 28. Conform poliţiştilor, principalele cauze ale producerii accidentelor sunt legate de nerespectarea regimului legal de viteză – 47 de accidente, indisciplina pietonală – 18, şi indisciplina conducătorilor de biciclete şi mopede – 17 accidente.

Din punctul de vederea al categoriei de drum, un număr însemnat de evenimente s-au produs pe reţeaua de Drumuri naţionale, însumând 74 de accidente. Din totalul evenimentelor rutiere, un număr de 14 s-au produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii auto.

În perioada analizată, au fost organizate acţiuni în sistem integrat cu aparatele radar pe toate categoriile de drumuri, o importanţă deosebită fiind acordată Drumurilor naţionale. Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri în trafic se ridică la 8.660. Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză au fost efectuate 291 de acţiuni, fiind aplicate 5.802 sancţiuni contravenţionale. În urma acţiunilor, 1.291 de permise de conducere au fost reţinute, suspendate, anulate, retrase sau reţinute ca urmare a cumulului punctelor de penalizare acumulate.

Nici participanţii la trafic pe două roţi – mopede şi biciclete – nu au scăpat de procesele-verbale, fiind sancţionate 624 de persoane.

Tiana MESNER