Curăţenie printre boschetari


Ca urmare a faptului că, în ultima perioadă, pe raza municipiului s-a înregistrat un mare aflux de oameni fără căpătâi, stare reclamată de mai mulţi cetăţeni care au fost agresaţi verbal de boschetari prin parcurile din zona centrală, Poliţia Locală şi Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei au trecut la verificarea oamenilor fără adăpost care s-au aciuat la Caransebeş. Astfel, au fost identificaţi mai mulţi cetăţeni fără acte, care au declarat că se află în tranzit prin oraş. Primarului Marcel Vela a declarat că aceia care sunt îndreptăţiţi să beneficieze de ajutor vor fi îndreptaţi către instituţiile abilitate, ceilalţi urmând să fie trimişi în zonele de unde provin.

Marcel Vela a mai adăugat că municipiul a devenit atractiv pentru oamenii care nu au un loc stabil, datorită dezvoltării economice şi stabilităţii înregistrate la Caransebeş în ultima perioadă.

Într-una dintre nopţile de la mijlocul săptămânii trecute, echipele celor două instituţii au depistat în Gara Caransebeş un cetăţean sirian, doi algerieni şi un marocan, fără acte sau bani asupra lor, care au declarat că au fost daţi jos din trenul spre Bucureşti, unde mergeau pentru a-şi reînnoi vizele de şedere în România. (S. Berger)