Încă un pas spre Unitatea SMURD


În prima şedinţă din acest an, consilierii judeţeni cărăşeni au mai parcurs o etapă în ceea ce priveşte înfiinţarea unei Unităţi Militare de tip SMURD, pe Aeroportul din Caransebeş. Acest al doilea pas vine după ce, în ultima şedinţă de anul trecut, acest for şi-a dat acordul de principiu în acest sens.

Am primit din partea municipalităţii din Caransebeş, prin implicarea primarului Marcel Vela, un hangar, grupul alimentar şi alte anexe administrative, cu terenul aferent, pe care municipalitatea le deţine la Aeroport, pentru a putea să le dăm în folosinţa Ministerului de Interne”, a declarat Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Până la clarificarea definitivă a situaţiei, administraţia judeţeană mai trebuie să întreprindă însă o serie de demersuri, deoarece, în afară de Turnul existent pe Aeroportul Caransebeş, care este în proprietatea Consiliului Judeţean, mai există şi alte terenuri, aflate în prezent în concesiunea administratorului societăţii care a întreţinut, până acum, locaţia. Asta deoarece concesionarul a făcut, în timp, o serie de investiţii pentru a genera infrastructura Aeroportului şi a-l putea face funcţional, realizând împrejmuirea, drumurile şi pista. Urmează ca Ministerul de Interne să aducă, la Caransebeş, ROMATSA, firma care se ocupă cu dirijarea zborurilor. (B. Naum)