Copiii au… spart gheaţa la Patinoar!


Patinoarul din Parcul „General Ioan Dragalina” a fost inaugurat recent, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale a municipiului de pe Timiş şi Sebeş, dar şi a numeroşi copii care n-au mai avut răbdare să aştepte venirea zăpezii şi a frigului pentru a încălţa ghetele cu patine. Patinoarul va fi deschis zilnic, între orele 10.30 şi 22, cu intervale de pauză necesare refacerii stratului de gheaţă. Important de ştiut este faptul că, între orele 10.30 şi 12, grupurile organizate, precum şi copiii fără posibilităţi materiale beneficiază de o oră gratuită pe patinoar. (C. Senco)

Patinoarul artificial situat în Parcul „General Ioan Dragalina” din Caransebeş şi-a redeschis recent porţile şi, la decizia administratorului, în prima zi nu s-a perceput nicio taxă. „În ciuda dificultăţilor economice, aşa cum am procedat în ultimii ani, şi de această dată deschidem acest loc de distracţie şi recreere în preajma noului an, an care sperăm să ne aducă satisfacţii şi bucurii”, a spus, în cadrul festivităţii de inaugurare primarul Marcel Vela.

Patinoarul artificial va fi accesibil publicului, zilnic, între orele 10.30 şi 22, în anumite intervale orare: 10.30-11.30, precum şi între orele 12 şi 13. Între orele 13 şi 16, patinoarul va fi închis, perioada fiind necesară pentru refacerea stratului de gheaţă şi pentru respectarea liniştii publice. Apoi, programul de funcţionare se va derula între orele 16-17, 17.30-18.30, 19-20 şi 20.30-21.30. Numărul maxim de patinatori pentru un interval de maximum 60 de minute este de 60 de persoane. Taxa de intrare pe gheaţă este de 5 lei/oră, iar costul închirierii unei perechi de patine este tot de 5 lei. În fiecare zi, cu acordul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (S.P.A.D.P.P.), între orele 10 şi 12, grupurile organizate de copii sau copiii fără posibilităţi materiale beneficiază de acces gratuit la patine şi pe patinoar, pentru o reprezentaţie de cel mult o oră. „În ultimii ani, taxele au rămas nemodificate, tocmai pentru că dorim ca, şi în această iarnă, cât mai mulţi tineri să se bucure de gheaţă, într-un ambient feeric, pentru că Parcul Dragalina va fi iluminat ornamental, aşa cum am făcut în fiecare an”, a mai spus primarul Marcel Vela.

În incinta obiectivului, utilizatorii sunt obligaţi să nu deterioreze bunurile aflate în dotare, să respecte indicaţiile primite de la supraveghetorul patinoarului, să respecte programul prevăzut pentru seriile de acces pe pistă, să părăsească gheaţa după 60 de minute, pentru a putea fi refăcută suprafaţa lucioasă. Eventualele meciuri de hochei pot fi organizate numai cu acordul S.P.A.D.P.P.

Patinoarul va rămâne funcţional până în data de 9 februarie 2012.

Carmen SENCO