Egalul care arată drumul bun


Metalul Bocşa – CS Scorilo-Autocatania II 0-0

În cea de a şasea etapă din cadrul Ligii a IV-a la fotbal, programată sâmbătă, 25 septembrie, cea de a doua echipă a clubului caransebeşean Scorilo-Autocatania a întâlnit în deplasare pe Metalul Bocşa. A fost o remiză albă, după cum o arată scorul, însă în teren lucrurile nu au stat parcă tocmai aşa, meciul fiind aproape în întregime la discreţia oaspeţilor, numai neşansa împiedicându-i pe băieţii antrenaţi de Dan Doran să-şi adjudece toate cele trei puncte puse în joc. Mai ales că sâmbătă, la Bocşa, prestaţia brigăzii de arbitri a fost una bună.

Caransebeşenii au început meciul în forţă, cornerul executat de Bona, în minutul 2, fiind trimis de Ivanici, din doar 6 metri, cu capul, peste poarta apărată de Kapornyai. Următoarea ocazie de a deschide scorul i-a aparţinut lui Tică, în minutul 20 jucătorul oaspeţilor scăpând singur, de la centrul terenului, însă a intrat în unghi, şutul său fiind scos de pe linia porţii de veteranul Ciucur. Până la pauză mai puteau înscrie Puşchiţă, însă lovitura sa de cap la cornerul executat de Bona a trecut peste transversala porţii bocşene, şi Ispas, care, angajat excelent de acelaşi Bona, care a trimis peste fundaşii centrali, a tras peste, din poziţie de singur cu portarul.

Şi la reluare, caransebeşenii au forţat înscrierea unui gol în poarta lui Kapornyai, însă şutul din unghi al lui Tică, din minutul 48, s-a oprit în plasa laterală. Gazdele, dominate la toate capitolele, şi-au dat seama că singura şansă de a nu lua gol era să fragmenteze cât mai mult jocul, ceea ce au şi făcut, numărul faulturilor crescând exponenţial faţă de prima repriză. În aceste condiţii, şi fazele de poartă au lipsit în a doua parte a meciului, cea mai mare ocazie de a înscrie aparţinându-i lui Ispas. În minutul 85, Lepa l-a servit perfect printre fundaşii centrali bocşeni, însă atacantul oaspete, rămas singur cu Kapornyai, a tras alături. Mulţumite cu acest rezultat, până la final gazdele au tras de timp, răsuflând efectiv uşurate la fluierul final al arbitrului Cătălin Novac.

,,Sunt mulţumit de felul cum s-a mişcat echipa, am avut posesie, am avut atitudine astăzi. E cel mai bun joc făcut de echipă în cele şase etape scurse din actuala ediţie de campionat. Dacă am fi jucat tot timpul aşa, n-am fi pierdut niciun meci până acum. Profit de această ocazie pentru a-i anunţa pe iubitorii de fotbal din municipiu că sâmbătă, 2 octombrie, are loc derby-ul Caransebeşului, între Scorilo-Autocatania II şi CFR Era Club, noi invitându-i, pe această cale, pe toţi microbiştii să vină în număr cât mai mare la meci”, ne-a declarat delegatul echipei, Petru Rogovan.

CS Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ionescu, Arnăut, Ştefănuţ, Puşchiţă, Ivanici, Dragu (min. 68, Lepa), Ispas (min. 79, Pădean), Vireag, Bona (min. 84, Geneţ), Tică (min. 90, Dovlete); rezerve: Flori, M. Bălan. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Cătălin Novac, asistat la cele două linii de Daniel Drăgoi şi Dorel Andrici.

Observatori: Tilică Pârvulescu, Gheorghe Tiuch.

Rubrică realizată de Sorin ROGOZ