Copii ca ai lor sunt şi ai noştri. Poate mai buni…


Municipiul Caransebeş a fost reprezentat, recent, la o manifestare de mare amploare, la care au participat copii din mai multe ţări şi de unde micuţii gugulani s-au întors cu numeroase distincţii. Festivalul internaţional „Copil ca tine sunt şi eu”, aflat la cea de a IX-a ediţie, desfăşurat la Simeria, în judeţul Hunedoara, a cuprins trei secţiuni: Expoziţia-Concurs Internaţională de Creaţii Plastice şi  Literare „Tărâmul copilăriei”, Concursul Internaţional Cultural-Artistic „Suflet de copil”, cu dansuri populare, dansuri germane, dansuri moderne, muzică folk, muzică uşoară şi populară, precum şi Simpozionul Internaţional „Educaţia interculturală – o  opţiune în promovarea strategiilor de integrare şi incluziune a copiilor cu CES”.

La acest festival au participat copii din şase ţări – Serbia, Ungaria, Germania, Malaezia, Argentina – şi, bineînţeles, din România, respectiv din judeţele Cluj, Arad, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin. Judeţul nostru a fost reprezentat de copiii preşcolari de la Grădiniţa P.P. Nr. 4 şi Grădiniţa P.N. Nr. 4 din Caransebeş, Ansamblul „Bobocii Banatului”, alcătuit din elevii din clasele I-IV de la Liceul „Traian Doda”, Corpul B, şi de o elevă de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”.

Preşcolarii Amalia Şerbescu, Cristina Drăghicescu şi Iulia Curceluşche au interpretat cântece populare şi au recitat poezii în grai bănăţean. Eleva Elena Molea a recitat poezia în grai „Ruga ca la Babilon”, iar Ansamblul „Bobocii Banatului” a evoluat în festival cu o suită de dansuri bănăţene.

Aceşti minunaţi copii, care au reprezentat cu cinste judeţul Caraş-Severin, au fost premiaţi cu Trofeul Festivalului „Copil ca tine sunt şi eu”, cu Diploma de onoare, şi au obţinut mai multe medalii. Ei au fost îndrumaţi de prof. Maria Bârză, prof. Florina Bălan şi coregraful Ciprian Ambruş.

Sonia BERGER