Containere pentru textile vechi, la Caransebeş


La Caransebeş au fost instalate, după o îndelungată aşteptare şi nenumărate peripeţii administrative, containerele pentru colectarea deşeurilor textile şi a articolelor vechi de încălţăminte. Cele patru puncte în care caransebeşenii îşi pot duce hainele uzate sunt amplasate în parcările de la Euro Shopping Mall, a magazinului Penny şi în curtea societăţii „Transal Urbis”, cel din parcarea supermarketului Kaufland fiind operativ din această săptămână.
„După multe eforturi, am reuşit să realizăm colaborarea cu firma Secondtextiliasam 2010 SRL din Dorolţ, judeţul Satu Mare, dar ne bucurăm şi de cooperarea celor de la Euro Shopping Mall, Penny şi Kaufland, care au fost receptivi şi au fost dispuşi să-şi dea acordul pentru amplasarea, pe terenurile lor, a câte două containere. După cum bine se ştie, o parte a consilierilor locali n-au fost de acord cu instalarea acestora, dar mă bucur că, până la urmă, am dus acest proiect la bun sfârşit. Aşteptarea a fost lungă, noi am luat legătura cu cei de la Secondtextiliasam 2010 încă din toamna trecută, iar eu sper într-o colaborare bună cu această firmă, dar vreau să rog şi cetăţenii să fie atenţi, să utilizeze containerele doar pentru textile, nu pentru gunoi menajer ori deşeuri reciclabile, respectiv plastic, carton, hârtie, ci doar pentru îmbrăcăminte, încălţăminte sau jucării”, a spus Ovidiu Chimigeriu, directorul S.C. „Transal Urbis” S.R.L. Caransebeş.
Societatea ardeleană asigură golirea containerelor, transportă deşeurile la depozitul din Lugoj, unde le sortează şi le curăţă, cea mai mare parte urmând să fie reciclate, dar, dacă este cazul, la cererea Primăriei Caransebeş sau a oricărei instituţii din municipiu poate pune la dispoziţia solicitantului textile în vederea efectuării de donaţii sau pentru servicii sociale primare de care să beneficieze familiile cu mulţi copii, persoanele vârstnice aflate în dificultate sau persoanele cu dizabilităţi.
Deşeurile textile – ne-a mai informat Ovidiu Chimigeriu – vor fi ridicate de două ori pe săptămână, în zilele de marţi şi joi.
Bianca METEŞ