Centrul de Permanenţă Medicală de la Constantin Daicoviciu prinde contur


În această perioadă, în curtea interioară a Primăriei Constantin Daicoviciu se lucrează la amenajarea Centrului de Permanenţă Medicală, de serviciile căruia vor beneficia locuitorii din comună, precum şi cei din Sacu şi Copăcele. Proiectul a fost demarat în luna iunie, costul implementării lui ridicându-se la 50.000 de lei, bani alocaţi la începutul anului din bugetul local. Centrul va funcţiona într-o anexă dezafectată a Primăriei, căreia i-a fost reabilitat exteriorul, în aceste zile o echipă de muncitori din comună executând lucrările din interior, respectiv montarea gresiei, a instalaţiilor electrice și sanitare, precum și a centralei termice.

Acest obiectiv – ne-a spus Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu – are drept scop asigurarea serviciilor medicale primare de către medici de familie din cele trei comune, în regim de gardă. După terminarea programului zilnic al doctorului, serviciile specializate în Constantin Daicoviciu, Sacu şi Copcele, precum şi în satele aparţinătoare, vor fi asigurate de respectivii medici, care, în cazuri de urgenţă, se vor deplasa la domiciliul pacienţilor.

Până în momentul de faţă, și-au arătat disponibilitatea de a participa la acest proiect patru medici de familie, doi din Constantin Daicoviciu şi câte unul din Sacu şi Copăcele, dar pentru buna desfăşurare a serviciului sunt necesari cinci medici. Sper ca până la finalizarea lucrărilor să convingem încă un medic să lucreze după program la Centrul de Permanenţă Medicală”, a mai spus Daniel Boambeş.

Edilul a mai adăugat că inaugurarea acestui obiectiv, cu o utilitate deosebit de mare pentru cetăţenii celor trei comune, va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie.

Bianca METEŞ