Caransebeşul îşi face Centru de afaceri


Prezent, zilele trecute, la întâlnirea tinerilor oameni de afaceri liberali din zona de vest a ţării, eveniment găzduit de oraşul Buziaş, primarul Marcel Vela a spus că, pe lângă facilităţile oferite până acum, administraţia caransebeşeană a conceput o strategie de atragere a potenţialilor investitori în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului. Este vorba despre un Incubator, care va funcţiona în imobilul fostului internat al Liceului „Trandafir Cocârlă” (fostul Liceu Auto), care în prezent este dezafectat, dar urmează să fie transformat într-un Centru de afaceri.

În zona centrală, există internatul Liceului Auto, pentru care nu am găsit încă o soluţie de a-l introduce în circuitul locativ. Iniţial, ne-am gândit să îi dăm destinaţia de locuinţe sociale, dar, fiind în zona centrală, nu se pretează pentru aşa ceva. Cred că imobilul ar fi ideal pentru un Incubator de afaceri, iar investitorii, tineri sub 35 de ani,din Timişoara şi din alte zone, care vor să îşi deschidă afaceri în Caransebeş, vor beneficia de facilităţi atrăgătoare. Caransebeşulare o dezvoltare bună în zona de business, aducem aici muncitori inclusiv din Reşiţa. Suntem la răscruce de drumuri şi de linii feroviare, avem aeroport, există şansa pentru investiţii”, a declarat Marcel Vela.

Edilul a mai adăugat că, numai prin prisma faptului că fiecare reprezentanţă, sediu secundar sau punct de lucru ar avea nevoie de cel puţin un angajat, prin această iniţiativă s-ar crea, în primul rând, noi locuri de muncă, iar pe de altă parte va fi viabilizat un imobil aflat în conservare de mai mult timp, o conservare care, dacă se va prelungi, ar putea deteriora clădirea.

Deoarece internatul nu mai poate fi folosit, pentru că în apropiere există un alt internat, care tocmai a fost reabilitat, în această lună se va înainta o propunere Consiliului Local şi societăţii care administrează acest internat, pentru realizarea, în spaţiile disponibile, de birouri pentru întreprinzătorii privaţi.

Sonia BERGER