La Ezeriș, toamna se numără proiectele


În această toamnă, Ioan Rusu, primarul comunei Ezeriș, intenționează să demareze lucrările pentru trei proiecte: o remiză pentru pompieri, o parcare şi un loc de joacă pentru copii, acestea sunt proiectele toamnei la Ezeriş. Toate cele trei obiective vor fi construite în centrul localităţii.

Documentaţia pentru ridicarea remizei este pregătită, trebuie doar ca administrația locală să organizeze licitaţia în vederea stabilirii constructorului. „Imobilul va avea două încăperi. În cea mai mică vom amenaja o sală de forţă pentru pompierii voluntari, un birou şi un grup sanitar, iar în cea de-a doua, care va fi mai mare, vom adăposti autospeciala. Remiza va fi construită chiar în centrul comunei, aproape de Primărie. În spatele bisericii şi al şcolii gimnaziale vom amenaja o parcare şi un loc de joacă pentru copii. Lucrările vor demara în toamna aceasta, însă nu se vor finaliza până anul viitor. Avem şi sumele prevăzute pentru toate cele trei obiective, trebuie doar să trecem la treabă“, a mai spus Ioan Rusu.

Deoarece Uniunea Europeană alocă administraţiilor locale fonduri pentru modernizarea Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, Ioan Rusu speră să obţină şi el o finanţare în acest sens, pentru achiziţionarea unei maşini de pompieri şi a unui buldoexcavator, necesar – după cum spune edilul – nu doar în situaţiile de urgenţă, ci şi în cele de zi cu zi.

Bianca METEŞ