,,Carnavalul Toamnei” la Grădiniţă


Preşcolarii din grupele ,,Mijlocie” şi ,,Pregătitoare” de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 din municipiul Caransebeş au luat parte recent, în Sala de festivităţi a Cercului Militar, la o nouă acţiune cultural-artistică dedicată mediului înconjurător. Manifestarea s-a derulat sub genericul ,,Carnavalul Toamnei” şi a inclus un spectacol de cântece şi dansuri, reunite sub mesajul ,,Ocrotiţi pământul, ocrotiţi natura, pentru a ne bucura şi mai târziu de frumuseţea şi măreţia fiecărui anotimp!”.

În cadrul acestui spectacol, Grupa ,,Prichindeilor Isteţi”, coordonată de profesoarele Silvia Davidescu şi Maria Socineanţu, a prezentat sceneta intitulată ,,Magia Toamnei” şi dansul tematic ,,Greieraşi şi furnicuţe”, iar Grupa ;;Mare”, îndrumată de profesoarele Maria Bârză şi Nicoleta Barbu, a prezentat dansul ,,Hora Toamnei”, precum şi o serie de poezii şi cântece pe tema dată.

De precizat şi faptul că manifestarea intitulată ,,Carnavalul Toamnei” a consemnat finalitatea a două proiecte educaţionale pe teme de mediu, derulate la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 din municipiul de pe Timiş şi Sebeş pe o perioadă de cinci săptămâni, în cadrul Programului Naţional ,,Ecogrădiniţa”. Acţiunea în cauză a inclus şi o paradă a costumelor ,,Eco”, reprezentând legume, fructe şi flori ale anotimpului sărbătorit, toate acestea fiind confecţionate din materiale reciclabile. La finalul manifestării, cei mici au interpretat ,,Imnul ecologiştilor” şi au primit din partea organizatorilor diplome şi cadouri.

Liviu DINU