Primii paşi spre informarea turistică la Constantin Daicoviciu


După derularea tuturor etapelor procedurilor de achiziţie publică prevăzute de OUG 34/2006, recent a fost semnat contractul de lucrări pentru obiectivul „Înfiinţare Centru de Informare Turistică în localitatea Zăgujeni, comuna Constantin Daicoviciu”. Finanţarea pentru implementarea proiectului s-a obţinut prin depunerea acestuia în 2010, cu finanţare europeană din fonduri FEADR, Măsura 313.

Obiectivul va fi construit în centrul satului, o construcţie luată de la zero. Scopul este atragerea turiştilor şi direcţionarea lor spre obiectivele turistice. Lucrările pentru construirea noului Centru de informare turistică au fost scoase la licitaţie şi ar trebui să dureze patru luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora.

„Finanţarea acestui Centru de informare este un mare câştig pentru comună. Înfiinţarea lui era o necesitate pe care conducerea locală a identificat-o corect şi la timp, având în vedere importanţa dezvoltării localităţii. Sunt extrem de încântat că putem vedea primele rezultate concrete ale investiţiilor de acest tip, finanţate din fondurile europene pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului le gestionează. Aş atrage atenţia asupra faptului că proiectul este doar primul pas în implementarea unui serviciu de calitate, astfel că trebuie urmărită asigurarea unor informaţii de actualitate şi cât mai complete privind promovarea valorilor istorice, culturale, artistice şi sociale ale comunei noastre. Pe lângă construcţia propriu-zisă, proiectul prevede dotarea şi organizarea Centrului în vederea funcţionării lui efective. Astfel, clădirea va dispune de mobilier adecvat, de echipamente şi softuri informatice, iar angajaţii vor avea la dispoziţie o bază de date cu informaţii turistice. Totodată, fondurile europene contractate finanţează şi realizarea de materiale de promovare – un website, hărţi, pliante şi afişe”, ne-a declarat Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu. (S. Berger)