Caraş-Severinul va fi cadastrat cu bani europeniAgenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, va achiziționa servicii de scanare a teritoriului prin tehnologie LiDAR (Light Detection and Ranging) și generare de modele digitale de teren și de suprafață pentru şase județe, între care și Caraş-Severin, prin Proiectul LAKI III, în valoare de 5 milioane de euro.
LAKI III are ca obiectiv pregătirea informațiilor geografice în vederea monitorizării mediului, a schimbărilor climatice și a punerii în aplicare a Directivei UE privind armonizarea și schimbul de informații geografice, la nivel național și internațional, ne-a informat Andrei Ungur, secretar de stat în MDLPA.
Toate aceste date pot fi utilizate pentru estimarea altitudinii suprafeței în vederea dezvoltării infrastructurii, modelarea cartografică pentru mediu și agricultură, interpretarea fotografiilor și cartografierea tematică 3D, detectarea tipurilor de acoperire/utilizare a terenului, statistici teritoriale, precum și furnizarea unei hărți de bază pentru monitorizarea pericolelor, o mai bună pregătire, atenuare și adaptare. (S. Berger)