380 de milioane de lei pentru gaze naturale în 13 localități din judeţPreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, s-a întâlnit recent cu directorului Exploatării Teritoriale Arad a Transgaz, Alexandru Ionel, și cu consilierul Transgaz, Nicolae Popa, ca urmare a finalizării documentației tehnice aferente proiectului de investiții „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa. Este vorba despre o conductă de 176 km, ce însumează o valoare a investiției de peste 380 de milioane lei. În Caraș-Severin, aceasta va traversa municipiul Caransebeș, orașul Băile Herculane și comunele Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Teregova, Armeniș, Slatina-Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni și Obreja, am fost informaţi de Serviciul Comunicare al Consiliului Judeţean.
„Am început să lucrăm la ceea ce am promis, iar alimentarea cu gaze naturale este un proiect extrem de important pentru județ, iar cărășenii din cele 13 localități tranzitate nu vor mai depinde de alte alternative în materie de combustibil. Estimarea este că lucrările propriu-zise vor demara în 2022”, a declarat președintele Romeo Dunca.
Aprobarea proiectului de investiţii „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova, judeţul Mehedinți – Băile Herculane – Jupa, judeţul Caraș-Severin ca fiind de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale” a fost făcută prin Hotărârea de Guvern adoptată în 31 iulie 2020. Într-o primă evaluare, conducta ar acoperi necesarul de gaze pentru un număr de aproximativ 27.500 de consumatori casnici, 230 de instituții publice și circa 344 de agenți economici, se mai arată în comunicatul de presă.
Bianca METEŞ