Caraș-Severinul plânge…Începând de luni, judeţul nostru este mai sărac cu o minune. Cascada Bigăr nu mai este şi frumuseţea ei ne va lipsi, cu siguranţă. În acest context, senatorul Marcel Vela a scris câteva rânduri pe pagina sa de Facebook.
„Cascada Bigăr din Munții Banatului, declarată în anul 2013 de site-ul american The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, a căzut în această seară în râul Miniș.
Stânca de travertin, plină de mușchi și plante unice, peste care se prelungea plângând cu nestemate de cristal Izbucul Bigăr, s-a prăbușit astăzi sub povara propriei frumuseți.
Pentru că Natura ne arată zilnic exemplul de a trăi frumos și ne zâmbește mereu prin fiecare floare, fac un apel către toți factorii responsabili din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, o chemare către toți iubitorii de Natură, dar și un apel către toți Compatrioții: Haideți să găsim, împreună, o soluție pentru un proiect național de restaurare și reconstrucție pentru acest monument natural, un simbol național care a făcut o așa mare cinste României și care este atât de iubit de turiștii români, dar și străini.
Vă mulțumesc, tuturor!”.