Caransebeşul are buget de peste 100 de milioane de leiCel mai important punct de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Caransebeş de joi, 8 februarie, a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe anul 2024, a bugetului centralizat al instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2024 şi a programului de investiţii pe anul în curs.
Valoarea bugetului municipiului pentru acest an este de peste 103 milioane de lei.
Deşi, până în ziua votului, au mai existat câteva ședinţe în care s-a încercat ca propunerile de investiții venite din partea aleșilor locali să fie cuprinse, în ultimul moment atât consilierii liberali, cât și Aurel Păsat, de la PMP, au venit cu noi amendamente la buget.
Primul a fost cel al liderului grupului PNL, Alin Purdescu, care a propus să se ia două milioane de lei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare și încă un milion de la Casa de Cultură „George Suru”, pentru a fi direcționați către repararea unui imobil situat în zona centrală, vizavi de Episcopie, unde sunt o serie de proprietari privați, dar și Statul Român, cu două apartamente, el fiind aprobat.
Cel de al doilea amendament, formulat de Aurel Păsat, prevedea luarea a 1,5 milioane de lei de la Transporturi, bani care urmau să fie alocaţi pentru modernizarea străzii Al.I. Cuza, acolo unde, printre alții, îşi are domiciliul și fostul senator Ion Mocioalcă, ales, recent, ca vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Amendamentul nu a fost însă bine întocmit, indicându-se ca sursă de finanțare un capitol unde erau doar fonduri primite prin Programul Național „Anghel Saligny”, în aceste condiţii consilierul din partea PMP propunând ca banii să fie luaţi din altă parte, ceea ce ar fi însemnat un alt amendament. În cele din urmă, Aurel Păsat și-a retras amendamentul.
Bugetul a fost votat în unanimitate, el fiind catalogat de Cristian Dragomir drept unul „echilibrat”, consilierul liberal concluzionând că s-a făcut un lucru bun atât datorită celor din Primărie, cât și celor din Consiliul Local.
Sonia BERGER