Continuă lucrările la Centrul Social de la Jupa


Centrul de Reintegrare Comunitară de la Jupa începe să prindă contur. Asociația Jesus Christ Living Hope Ministry și principalul sponsor al proiectului, societatea TMD FRICTION România SRL, cu susținere din partea Primăriei municipiului Caransebeș, fac eforturi pentru a finaliza lucrările de construcție a caselor, începute în luna septembrie. Până în prezent, cu ajutorul celor două echipe de voluntari din Statele Unite ale Americii, între 1 și 15 octombrie au fost ridicate zidurile și acoperișurile a trei duplexuri, respectiv un număr de șase locuințe, și  ale sediului  administrativ al Centrului, după ce echipe de muncitori din România au turnat în prealabil fundațiile la toate construcțiile.

Echipele de asistenți sociali din cadrul Asociației efectuează anchete pentru a selecta familiile de beneficiari care sunt eligible pentru scopul acestui proiect, respectiv reintegrarea socio-economică. Acestea vor fi din Caransebeş şi împrejurimi, și trebuie să îndeplinescă simultan trei condiţii: să locuiască în spaţii locative inadecvate – fără electricitate şi apă, locuinţe dezafectate, spaţii părăsite –, să manifeste un grad ridicat de determinare pentru a-şi schimba viaţa, şi să aibă copii. Pe toată durata în care vor locui în Centru, familiile rezidente vor beneficia de consiliere din partea Asociației Jesus Christ Living Hope Ministry, pentru principalele zone de interes: încurajarea dezvoltării profesionale, consiliere familială, menținerea educației copiilor pentru evitarea abandonului școlar, precum și consiliere pentru îmbunătățirea administrării finanțelor proprii. Totodată, Centrul va fi monitorizat permanent și rezidenții vor fi ajutați în auto-gospodărire, având obligația de a întreține spațiile locative.

În lunile martie-aprilie așteptăm o nouă echipă de voluntari din S.U.A., pentru a ridica și ultimele două duplexuri. Mulțumim tuturor celor care se implică în acest proiect – Primăria municipiului Caransebeș, sponsorului principal TMD FRICTION România SRL, partenerilor, colaboratorilor și voluntarilor. Sperăm ca, până la sfârșitul lunii iunie a anului 2016, Centrul să fie finalizat și să putem ajuta cât mai multe familii cu probleme din municipiul Caransebeș și nu numai”, ne-a declarat Charles Nzekwe, președintele Asociației Jesus Christ Living Hope Ministry.

Mădălina DOMAN