Caraş-Severinul Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear


În perioada 16-20 aprilie, în județul nostru, la Râul Alb, se desfășoară Tabăra de instrucție în domeniul CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear), organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu ISU „Semenic” Caraş-Severin și cu sprijinul Direcției Judeţene pentru Tineret și Sport.

La acest eveniment participă 70 de pompieri militari specializați în domeniu, din cadrul Inspectoratelor județene pentru situații de urgență Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Timiș și Vîlcea.

Pe timpul taberei de instrucție se desfășoară activități specifice domeniului CBRN, grupate pe ateliere de lucru: cercetare chimică, prelevare probe, decontaminare personal, căutare surse radioactive, salvare din mediul contaminat, am fost informaţi de plt.-maj. Magdalena Tocmelea, din cadrul „ISU Semenic”.

Activitatea se va încheia cu un exercițiu în care vor fi implicate toate forțele și mijloacele participante, având ca obiectiv pregătirea personalului specializat, în scopul creșterii capacității de răspuns în cazul unor evenimente de natură CBRN. (M. Doman)