PSS Lucian, de Bobotează


Şi acest an, la praznicul Bobotezei şi al Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a oficiat ceremoniale religioase în eparhie. În ajunul Bobotezei, marţi, 5 ianuarie, începând cu ora 9, PSS Lucian a săvârşit slujba Vecerniei, unită cu Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, la Mănăstirea ,,Sfântul Ilie de la Izvor” din Vasiova, după care a oficiat slujba Sfinţirii apei celei mari la izvorul mănăstirii.

La praznicul Botezului Domnului, miercuri, 6 ianuarie, începând cu ora 9, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, după care a oficiat slujba de Sfinţire a apei celei mari pe faleza Dunării.

La prăznuirea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, joi, 7 ianuarie, începând cu ora 9.30, Întâistătătorul Eparhiei oficiază Sfânta Liturghie Arhierească la parohia ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeş, unde va sfinţi şi icoanele-mozaic care împodobesc exteriorul acestui lăcaş de cult.

Liviu DINU