Caransebeşul va avea Serviciu fiscal municipal


Conducerea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice din Timişoara, care include şi judeţul Caraş-Severin, a prezentat recent situaţia acestei structuri nou-create, în urma regionalizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Directorul general Lucian Ovidiu Heiuş a declarat că schimbările care se vor produce vor fi mai mult de natură administrativă, unificarea ducând la reducerea acelor structuri care nu mai erau necesare în fiecare unitate judeţeană.

Astfel, noua o structură regională are 2.277 de posturi, dintre care doar 2.221 sunt ocupate, cele vacante fiind blocate. Şi, chiar dacă regionalizarea a lăsat fără un loc de muncă 179 de persoane, Direcţia are un deficit de personal, în special pe Inspecţie Fiscală şi Colectare. Dacă angajările continuă să rămână blocate, a mai spus directorul Lucian Ovidiu Heiuş, fost şef al Finanţelor hunedorene, în următorii cinci ani numărul de angajaţi va scădea cu mai bine de 400, ceea ce reprizintă aproximativ 20% din total, ca urmare a pensionării, trecerii în alte sisteme etc.

În subordinea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin, care cuprinde în total 336 de posturi, din care zece sunt vacante, există prevăzut un Serviciu fiscal municipal la Caransebeş, patru Servicii fiscale orăşeneşti la Oţelu Roşu, Băile Herculane, Moldova Nouă şi Oraviţa, un Birou fiscal comunal la Bozovici şi două Birouri vamale de frontieră la Naidăş.

Bogdan NAUM