Caransebeşul, Borlova şi Poiana Mărului, la Târgul de Turism al RomânieiÎn perioada 15-18 februarie, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, o prezenţă constantă în ultimii doi ani la Târgul de Turism al României, participă la ediţia de primăvară a acestui inedit eveniment de promovare turistică.
Serviciul Promovare Turism se bucură de sprijinul partenerilor instituţionali, precum Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Caraş-Severin care va prezenta echipamentul montan pe care îl folosesc şi arată celor interesaţi cum trebuie să acţioneze în vederea acordării primului ajutor.
Un alt partener este Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin care, prin vocea inconfundabilă a Ramonei Viţa, face ca graiul bănăţean să răsune din nou în capitala ţării, alături de mai tinerele soliste Maria Morman, Clara Trandafir şi Ariana Isfan Popovici, acompaniate de Orchestra profesionistă „Virtuozii Semenicului”. Spectacolul este completat de dansurile populare prezentate de Ansamblul „Junii Gugulani” din Caransebeş.
În plus, faţă de partenerii instituţionali, Consiliul Judeţean Caraş-Severin se bucură să ofere vizitatorilor de la Romexpo o varietate de experienţe care să îi convingă să ne viziteze judeţul, făcând cunoscute: apa pură de izvor din Rezervaţia Naturală Domogled, îmbuteliată sub brandul celor de la Carpatina, berea artizanală Scorillo din Poiana Mărului, mezeluri cu
un gust deosebit (oferite de A&R Produse ca în Soceni), precum şi delicii bănăţene. Este vorba de cozonaci, gemuri şi zacuscă oferite de doamna Mihaela Dragalina din Borlova, care a reuşit să pună bazele primului punct gastronomic local din judeţul nostru.
Tot ca şi noutate, în cadrul evenimentului de la Romexpo va fi lansat ghidul turistic digital al judeţului, aplicaţie prin care utilizatorii vor fi mereu la curent cu ultimele evenimente turistice şi culturale ale judeţului.
De la festivaluri şi expoziţii, la concerte şi evenimente, aplicaţia, care va fi disponibilă pe Android şi iOS, le va aduce pe toate la o notificare distanţă.
Bianca METEŞ