Caransebeşenii au ascultat „Despre Iubire” cu inima cât un… Puric


Sâmbătă, 5 noiembrie, cunoscutul om de cultură şi actor Dan Puric a susţinut, în Sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului, conferinţa cu tema „Despre Iubire”. La manifestare a participat un auditoriu numeros, în finalul acesteia PSS Lucian, Episcopul Caransebeşului, acordându-i oaspetelui „Diploma de onoare Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. La invitaţia PSS Lucian, Dan Puric a vizitat câteva mânăstiri reprezentative pentru Banatul Montan. (S. Berger)

Cunoscutul actor şi om de cultură Dan Puric a susţinut sâmbătă, 5 noiembrie, în Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din municipiul Reşiţa conferinţa cu tema „Despre martiri”, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, în faţa unei săli arhipline. 

Sâmbătă, 5 noiembrie, Dan Puric a susţinut conferinţa cu tema „Despre Iubire”, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului, în prezenţa unui auditoriu numeros. La finalul conferinţei de la Caransebeş, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian i-a acordat maestrului Dan Puric „Diploma de onoare Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare: „Vă mulţumim, maestre Dan Puric, pentru această seară minunată petrecută la Caransebeş, după ce ne-am bucurat să vă ascultăm la Reşiţa vorbind despre martiri, despre martiriu. V-am ascultat cu mare atenţie vorbind despre iubire. A fost un banchet spiritual şi cred că noi, toţi cei care v-am ascultat, ne-am detaşat pentru câteva ore de tot ceea ce înseamnă iubire deşartă, iluzie, şi ne-am înţeles mai bine pe noi înşine şi unii pe alţii, şi în ce relaţie şi pe ce treaptă suntem în urcuşul nostru spre iubirea dumnezeiască”.

La invitaţia Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, domnia-sa a vizitat mănăstiri reprezentative din Banatul Montan.

Maestrul Dan Puric este un cunoscut reprezentat al laicatului ortodox. Prezent în toate zonele ţării, dar şi în străinătate, Dan Puric a coagulat în jurul domniei sale reprezentanţi de seamă ai culturii româneşti şi ortodoxe, susţinând conferinţe şi întâlniri cu caracter cultural-spiritual. Totodată, Dan Puric a editat mai multe volume în care şi-a aşternut convingerile, sentimentele şi, în mare parte, cugetările împărtăşite la conferinţele pe care le-a susţinut în ţară şi străinătate.

Sonia BERGER