Caransebeşeanca Sandi-Dariana Popescu – Number One


Eleva Sandi-Dariana Popescu, din clasa a XI-a Informatică a Liceului Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeş, este câştigătoarea concursului Best English Speaking Teens (B.E.S.T.), care se adresează celor mai buni adolescenţi vorbitori de limba engleză, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Alba Iulia. La ediţia din acest an a competiţiei s-au înscris 20 de elevi din toată ţara.

Despre concurs am aflat de la profesoara mea de la clasă, doamna Laura Măcineanu, şi mă bucur că a avut încredere în mine şi m-a susţinut. La aflarea veştii că m-am calificat la concursul B.E.S.T., am fost încântată de această realizare şi, în acelaşi timp, am fost conştientă de faptul că va fi o nouă experienţă pentru mine şi o adevărată provocare. Odată început evenimentul, ni s-au acordat 10 minute pentru a scrie câteva idei despre un subiect extras, apoi ni s-a dat ocazia să ne susţinem ideea în faţa tuturor spectatorilor prezenţi. Subiectele au fost diverse, iar mie mi-a picat să vorbesc, în trei minute, despre ce înseamnă a fi un bun lider şi dacă mă consider unul. Ideile pe foaie au curs de la sine, iar susţinerea orală a fost făcută în prezenţa unui juriu format din profesori de limba engleză”, povesteşte acum Dariana, fericită că este câştigătoarea locului I. „A fost o experienţă nouă pentru mine, dar care, cu siguranţă, m-a încurajat să particip şi anul viitor, când sper să obţin acelaşi rezultat”, a mai precizat Dariana .

B.E.S.T. se doreşte a fi un festival internaţional de limba engleză, destinat elevilor din clasele V-XII (11-19 ani), care studiază această limbă, fie în regim intensiv, fie normal, în vederea raportării la nivelurile lingvistice prevăzute de Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi.

Festivalul îşi propune, de asemenea, să conştientizeze elevii, părinţii şi cadrele didactice implicate, asupra nevoii de promovare a competenţelor lingvistice, de utilizare a calculatorului conform cerinţelor europene, şi de identificare a valorilor culturale, artistice şi turistice într-un context extracurricular şi multicultural. Se doreşte, totodată, sensibilizarea comunităţii locale pentru o continuă colaborare şi promovare reciprocă a educaţiei, a oraşului şi a şcolii noastre, în ţară şi străinătate.

Carmen SENCO