Bugetul județului se pregătește de iarnă


În ultima ședință de lucru, consilierii județeni cărășeni au aprobat rectificarea bugetului. Astfel, cea mai mare parte din sumă este destinată continuării derulării proiectelor europene și întreținerea drumurilor județene pe timpul iernii. Contractele de deszăpezire sunt multianuale şi în cea mai mare parte expiră anul viitor, când vor fi organizate alte licitații.

Cu acest prilej, s-au alocat 185.000 de lei pentru continuarea finanțării unor proiecte europene. „La capitolul drumuri am alocat o sumă pentru sectorul Brebu Nou – Slatina Timiș, care a fost recepționat anul trecut și unde sunt câteva lucrări de întreținere pentru perioada de iarnă, cum ar fi decolmatările de rigole, șanțuri și podețe, în așa fel încât să nu se creeze neplăceri pe partea carosabilă, odată cu căderea zăpezii”, a spus Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean.

Au fost incluse în program unele lucrări necesare pentru întreținerea curentă a Drumului Județean 582, Văliug – Slatina Timiș, în valoare de 20.000 de lei. Acest drum nu a beneficiat de o asemenea finanțare pentru întreținerea curentă, având în vedere că la momentul încheierii acordurilor-cadru de lucrări, era încă în execuție.

Suma totală, de 12,55 milioane de lei, este defalcată pentru decontarea lucrărilor executate sau care urmează să se realizeze în acest an, la nivelul întregii rețele de drumuri județene, pentru menținerea siguranței circulației, lucrări de întreținere specifice în sezonul rece, ori servicii de înregistrare a circulației rutiere la nivelul județului Caraș-Severin.

Mădălina DOMAN